Ingen nåde for reisende – hadde glemt reisepåbud

Det kan bli dyrt å glemme reisevilkårene når man skal reise, ikke minst nå under pandemien. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Fra i morgen, mandag, er det meste av Hellas grønt på det norske smittekartet. Slik var det også en kort periode i fjor sommer. Det ble kostbart for et norsk par som skulle nyte en sommerferie på de greske øyer.

De erfarte at det kan bli dyrt å unnlate å sjekke opp reisevilkårene, og spesielt når korona-situasjonen gjør at reglene kan endres stadig vekk. Det gjorde ikke paret, og derfor ble turen til de greske øyer ble veldig mye dyrere enn planlagt.

De skulle reise fra Oslo til Heraklion-flyplassen på Kreta, og valgte det polske flyselskapet LOT.

Stanset i innsjekkingen

Reisegleden ble imidlertid svært kortvarig, og oppholdet på Kreta en smule amputert:

Da de skulle sjekke inn på Oslo Lufthavn ble de nemlig avvist av flyselskapets folk. Følget hadde ikke sørget for å ha fylt ut de påbudte dokumentene som Hellas har innført, og som er en del av landets korona-tiltak.

Reisen ble gjennomført i fjor, da tiltak mot koronasmitte gjorde at flere land innførte restriksjoner for å hindre importsmitte.

Reisefølget kjente ikke til påbudet fra greske myndigheter om å fylle ut «Passenger Locator Form -PLF». Det må gjøres 24 timer før avreise.

Burde fått beskjed

Det gir personlige opplysninger om passasjeren, kontaktinformasjon og opplysninger om oppholdet i Hellas. Slik kan greske helsemyndigheter spore opp folk hvis det viser seg at de har havnet i et smitteutbrudd.

Før avreise vil passasjeren få en epost med QR-kode, som skal fremvises ved ankomst på flyplass i Hellas.

Gruppen mente de burde ha fått beskjed om dette reisepåbudet fra flyselskap og reisebyrå. De krevde erstatning for sine ekstrautgifter, men har nå fått et endelig nei fra flyklagenemnda.

Hadde glemt

De måtte reise senere og dessuten kjøpe nye flybilletter, noe som beløp seg til nærmere 7 000 kroner.

De reisende mente at reisebyrået eller flyselskapet burde holdes ansvarlige grunnet manglende formidling av informasjon i forkant av reisen, og erstatte gruppens økonomiske tap som en følge av hendelsen.

Dette har nemnda vurdert, og svaret er nei.

Å holde orden i betingelsene for å reise må være den enkelte reisendes ansvar, mener klagenemnda som ikke gir gruppen medhold. Den avviser alle krav fra de tre.

Kan ikke lastes

Nemnda mener at verken flyselskapet LOT eller reisebyrået Kiwi kan lastes for at nordmennene ikke kom seg med flyet og ble påført tusenvis av kroner i ekstra omkostninger fordi de ikke hadde sendt inn skjemaet og fått QR-kode.

– Nemnda mener klager her selv burde ha sjekket opp om han hadde alle nødvendig dokumentasjon for innreise. Dette gjelder etter nemndas syn både under covid-19 pandemien og utenom, skriver nemnda i sin beslutning.

PS: Hellas har endret noen av sine innreisevilkår, bl.a. for de som er ferdig vaksinert. Kravet om å fylle ut «Passenger Locator Form -PLF» gjelder derimot fremdeles for alle, også om man kommer med korona-sertifikat.