Enorme rabatter på flybilletter i Black friday-salget

De som er klare for å reise igjen finner meget gode priser i flyselskapenes Black friday-tilbud. Foto: Kåre M. Hansen

De som leter etter billige flybilletter, bør kanskje slå til i disse dager. Black friday-salget er i full gang og har utløst salg av billetter med enorme rabatter både hos SAS, Norwegian og Flyr.

Det nye norske selskapet Flyr har hele denne uken ligget ute med tilbud om opptil 30 prosent rabatt på reiser for voksne, og 50 prosent for barn.

Det gir svært gunstige priser etter som utgangspunktet også er lavt. Flysmart24 har sett på prisene, og hos alle de tre store i Norge er det mulig å gjøre et skikkelig kupp.

Vinter og vår

Hos Flyr kan man for eksempel få billetter innen Sør-Norge fra 216 kroner en vei, og her er en innsjekket bagasje inkludert i prisen. Skal man til Nord-Norge fra Oslo er prisen ubetydelig høyere, 267 kroner.

Til feks Alicante er prisen fra 329 kroner, en innsjekket bagasje inkludert. Til Las Palmas, en nesten seks timer lang flytur, er prisen fra 462 kroner – også her en bagasje inkludert.

Flyrs tilbude gjelder frem til 29. november, og på disse billettene kan man reise i tidsrommet fra 1. desember til 26. mars.

SAS har også kommet med spesial-tilbud i forbindelse med Black friday, og frister med vinter- og vårreiser fra 324 kroner en vei. Den prisen gjelder for reiser innen Sør-Norge

Slår av

Billettene må, i likhet med hos Flyr, bestilles senest mandag 29. november. Hos SAS gjelder en reiseperiode innen Europa fra 13. desember til 31. mars, mens reiser til USA og Japan omfatter tiden 10. januar til 31. mars.

Storbyturer til Europa går for noen hundrelapper. Til Berlin er laveste pris 349 kroner én vei, til London 420 kroner, Barcelona og Roma fra 499 kroner og til Paris 500 kroner.

De som skal reise lenger, til USA, oppnår nå priser fra 3 299 kroner til Washington og 3 996 kroner til New York. Dette gjelder tur/retur-priser.

Slår av 40 prosent

Norwegian kom torsdag ettermiddag med sine Black friday-tilbud, og skriver at selskapet slår av 40 prosent på den opprinnelige prisen for sine kunder.

Billettene hos Norwegian må bestilles senest 29. november, og har en reiseperiode fra 6. desember til 26. mars.

Det innebærer at reisende kan fly innen Sør-Norge fra 229 kroner per strekning, her gjelder regelen om at håndbagasjen må kunne plasseres under stolsetet foran.

Til Nord-Norge er fra-prisen 279 kroner.

Flere flyselskaper

Til landene langs Middelhavet er det priser som er enda rimeligere enn innenlands:

Til Malaga er laveste pris 236 kroner eksklusiv innsjekket bagasje, til Barcelona 385 kroner, Kypros 499 kroner og til Antalya 514 kroner.

Til Gran Canaria er laveste pris 483 kroner.

De norske er imidlertid ikke alene om å friste med billige billetter. Både Ryanair og Wizz Air har lagt ut sine Black friday-tilbud, også det med store rabatter.

Ryanair har eksempelvis 99 kroner som laveste pris fra Oslo til London, mens Wizz Air bl.a, selger billetter til Gdansk for 103 kroner per vei.