Girer opp – Middelhavet preger SAS’ 10 på topp-liste

Flere avganger i sommer mot Middelhavet for SAS, som nå girer opp sitt flyprogram til Sør-Europa. Foto: Knut-Erik Mikalsen

SAS girer nå enda mer opp foran årets sommersesong, og legger inn nye ruter og flere avganger til Middelhavet som følge av økt etterspørsel.

Det at mange land nå bygger ned sine innreise-restriksjoner og det meste tyder på at pandemien nå har nådd sin topp, gjør at det rykker i reisefoten til flere.

I dag går derfor SAS ut med melding om at selskapet legger inn ekstra trafikk i sommer, og med bl.a. nye ruter fra Norge.

Har et råd

– Etterspørselen denne sommeren er god, selv om det er et godt stykke til vi er på 2019 – både på kapasitet og antall passasjerer. Vi ser også at det er stort reiseønske denne påsken, så vi har tro på at det blir gode bookingnivåer fremover. Vanligvis vil det lønne seg å være tidlig ute å bestille billetter, og det bør man gjøre i år. Det er mange som vil reise, sier pressesjef John Eckhoff i SAS til flysmart24.

Han kan overfor flysmart24 fredag vise følgende 10 på topp-liste over SAS’ salg så langt foran kommende sommer:

  • 1. Alicante
  • 2. Milano
  • 3. Malaga
  • 4. Split
  • 5. Nice
  • 6. Barcelona
  • 7. Roma
  • 8. Athen
  • 9. Gazipaza, Alanya
  • 10. Palma de Mallorca

Luftbro til Spania

Opptrappingen innebærer bl.a. at selskapet tilbyr ikke mindre enn 350 avganger fra Skandinavia til Spania.

– Vi skal fly mer enn 200 direkteruter fra Skandinavia til over 100 destinasjoner. For å imøtekomme den økende etterspørselen etter reiser til Sør-Europa legger SAS til flere avganger til populære middelhavsdestinasjoner, skriver SAS i en melding fredag morgen.

Hellas og Italia

Fra og med slutten av juni kommer SAS til å fly til 11 destinasjoner i Italia og sju destinasjoner i Hellas.

Tre nye ruter lanseres fra København til Santorini, Korfu og Heraklion på Kreta. I tillegg lanseres ruter fra Oslo og Stockholm til Tivat i Montenegro. SAS begynte å fly fra København til Tivat sist sommer.

SAS legger også til en sesongrute fra Stockholm til den baltiske badebyen Pärnu – Estlands «sommerhovedstad» og landets nest største turistmål etter hovedstaden Tallinn.

Ny langrute

For ytterligere å imøtekomme økende etterspørsel etter interkontinentale reiser utvider SAS nettverket sitt i Nord-Amerika.

Selskapet starter opp direkteruter til Toronto fra København og Stockholm i juni, som tidligere annonsert.

Oslo er droppet fordi selskapet, som tidligere meldt i flysmart24, mener at det ikke er marked for en direkteavgang fra Gardermoen til Canada.