Slutt med krav om munnbind på fly fra mandag av

Fra mandag av blir det frivillig å bruke munnbind på fly utenfor Skandinavia. Foto: SAS

Nå kan de puste lettet ut, de mange som har mislikt kravet om å bruke munnbind på fly utenfor Skandinavia. Fra mandag av er dette kravet borte.

Da vil SAS, Norwegian, Flyr og Widerøe ha den samme praksisen.

– Det vil være frivillig for passasjerene å bruke munnbind under flyreisen etter mandag 4. april, sier pressesjef John Eckhoff i SAS til flysmart24.

Flere har fjernet

Bruk av munnbind ble innført i mai 2020 som et tiltak i luftfarten. Pandemien var den gang fortsatt økende.

Nå følger selskapene i Norge etter stadig flere utenlandske selskap som har fjernet munnbindkravet for mange uker siden.

Sist ute var flygiganten British Airways, også Virgin Atlantic og lavprisselskapet Jet2.

Frivillig i Europa

I Norge har munnbindkravet vært fjernet en stund på ruter innen Skandinavia, men fortsatt påbudt på ruter videre ut i Europa.

Det er denne bestemmelsen som nå fjernes.

– SAS går tilbake til prosedyrer slik de var før pandemien på de fleste flyvninger fra mandag 4. april. Dette betyr at det vil være frivillig for passasjerer og mannskap å benytte munnbind på de fleste SAS-flyvninger, sier Eckhoff.

Dette er unntakene

Fra mandag av blir det riktig nok et par unntak:

Når obligatorisk bruk av munnbind blir borte fra mandag 4. april , er dette unntatt flyreiser til og fra USA, Kina og Italia.

Norwegian håper at fjerning av munnbind vil gjøre terskelen enda lavere for de som ønsker å reise i sommer.

Men husk munnbind

Norwegian har en oppfordring til kundene:

Norwegian oppfordrer alle som skal ut og reise til å være oppmerksomme på at det fremdeles er munnbindpåbud ved mange flyplasser i Europa. Selskapet ber derfor alle sjekke grundig før avreise hvilke regler som gjelder dit man skal, inkludert eventuelle mellomlandinger. De som fortsatt ønsker å benytte munnbind om bord er selvsagt velkomne til det, skriver selskapet.