Flytopp: – Reisemålene slutter aldri å overraske meg

Etter mange år i flybransjen er det spesielle ruter som stadig er like populære som før. Flyr setter i gang nye ryter de kommende ukene. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det nye norske flyselskapet Flyr trapper gradvis opp sin aktivitet som følge av et selskapet får flere fly. Denne helgen økes rutetilbudet igjen.

For blant de nye rutene som settes i gang, er en traust feriefavoritt for nordmenn i Spania: til Alicante på Costa Blanca.

Denne gang fra Bergen Lufthavn Flesland, og kommer i tillegg til en annen feriefavoritt som allerede er i salg på Costa del Sol – Malaga.

Magnet på nordmenn

Det er to reisemål som har det til felles at de virker som magneter på nordmenn, og som er ruter som alltid har godt salg – tiår etter tiår:

– Jeg slutter aldri å bli overrasket over den kraftige etterspørselen etter billetter til Alicante og Malaga. Vi har fulle fly fra dag én av og det i en tøff konkurransesituasjon, sier kommersiell direktør i Flyr, Thomas Ramdahl, til flysmart24.

Sist helg ble årets sommerprogram innledet, og Flyr operer denne sesongen med 41 ruter.

Blant nykommerne er flere ruter fra Bergen.

Over 20 nye ruter

I tillegg til at første fly til Alicante sendes av gårde skal selskapet også senere operere helt nye ruter til både Malaga og feriebyen Zadar i Kroatia.

Flyr har foran denne sommeren, lagt frem et sommerprogram på over 20 nye ruter. De aller fleste fra Oslo Lufthavn.

Dette skjer samtidig som selskapet får inn stadig flere nye. Flåten teller nå åtte fly, seks Boeing 737-800 og to Boeing 737-8 Max-fly.

Truffet godt

Det tredje Max-flyet blir levert fabrikknytt fra Boeing-fabrikken utenfor Seattle i USA denne måenden. Flyrs plan er å komme opp i 12 fly i løpet av året.

– Vi er fornøyd med salget i sommerprogrammet, og det viser at vi har truffet godt ved valg av destinasjoner. Vi ser både etterspørsel etter storbyferie og sydenturer. Dette er nok fordi mange ønsker seg til varmere strøk og interessante storbyer med alt av kultur- og opplevelser., sier Ramdahl.

Han forteller at nye destinasjoner som bl.a. Porto i Portugal selger godt, og lover godt for en videre satsing.

Ukraina-krigen

Han forteller at reisemål som Malaga, Alicante, Palma de Mallorca og Barcelona i Spania selger meget godt. Det samme med Paris og Nice i Frankrike, Roma i Italia, og København og Billund i Danmark.

– Det vi ser er at mange ser ut til å velge seg feriemål langt fra krigshandlingene i Ukraina. Derfor er salget til land som Spania og Portugal spesielt godt, sier Ramdahl.

Flyr-toppen sier at selskapet får mange spørsmål om det vurderer ruter også til de greske øyer og til feriemål i Tyrkia.

– Svaret på det er at det gjør vi. Det vi kan si er at Tyrkia ikke kommer denne sommeren, og at ruter til de greske øyer vil komme når vi vi får ordnet med landingstillatelser der. Flyplassene på disse øyen er små, og har i årevis hatt stor chartertrafikk. Derfor er det ikke så mange ledige slot-muligheter der for nye selskap som f. eks. Flyr. Men disse rutene kommer, sier Ramdahl.