Norse Atlantic er i gang med lavprisrutene til USA

Klart for første avgang i kveld for Norse Atlantic Airways. Dermed har Oslo Lufthavn fått konkurranse på USA-flyvingene igjen. Foto: Norse

Det nye norske lavprisselskapet Norse Atlantic Airways er nå i gang med sine flyvninger mellom Norge og USA. Første fly tok av fra Oslo Lufthavn i kveld.

Det skjedde kraftig etter tidsskjemaet, noe som gjorde at flyet forlot flyplassen 1 time og 40 minutter etter rutetiden 19.50. Først klokken 21.28 ble flyet registrert som avreist fra gaten på Oslo Lufthavn.

Første flyvning falt også sammen med den formelle åpningen av den nye “non-Schengen”-terminalen på Oslo Lufthavn, som vil bidra til en bedre opplevelse for de reisende. 

Lang planlegging

Begge milepælene ble feiret på terminalen av inviterte gjester, passasjerer og medarbeidere.  

– Dette er en stor og viktig dag for alle oss i Norse. Vår første flygning fra Oslo til New York er resultatet av måneder med forberedelser og hardt arbeid fra dedikerte kolleger. Nå ser vi fram til å komme skikkelig i gang med USA-ruter fra Oslo og deretter fra flere europeiske byer, inkludert London og Berlin, sa konsernsjef Bjørn Tore Larsen i Norse Atlantic Airways da han åpnet rute N001 til JFK-flyplassen.

Skal komme mer

Senere skal selskapet fylle på med flere ruter. I tillegg til New York skal selskapet også fly direkte fra Gardermoen til Los Angeles, Fort Lauderdale og Orlando i Florida.

Sjefen for Avinor, Abraham Foss, er også glad for den nye satsingen:

– At vi nå har et norsk flyselskap som tilbyr gode direkteruter fra Oslo lufthavn til Nord-Amerika er vi veldig glade for og dette vil komme norske reisende og norsk næringsliv til gode, sier Foss.