Norsk nasjonalt id-kort gyldig ved innreise til Tyrkia

Nordmenn uten pass slipper nå inn i Tyrkia med nasjonalt id-kort. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Mange nordmenn setter kursen mot Tyrkia denne sommeren. Og til de som er passløse, men som har sikret seg det norske nasjonale id-kortet, er det kortet gyldig for innreise fra i dag.

Det er den tyrkiske ambassaden i Oslo som informerer om denne beslutningen i en melding til flysmart24 onsdag ettermiddag.

– Dette er en gladnyhet mange solglade nordmenn har lenge ventet på. Den tyrkiske ambassaden i Oslo har hatt enormt stor pågang med henvendelser per telefon og e-post. Derfor er vi meget stolte av denne midlertidige løsningen som skal vare frem utgangen av 2022. Det vil si at man per nå kan reise til Tyrkia uten pass, og må fremvise norsk nasjonalt id-kort, heter det i meldingen.

Ambassaden skriver at den midlertidige avtalen er et tiltak for å hindre at norske statsborgere, som for tiden planlegger eller allerede har planlagt sin sommerferie til Tyrkia, skulle bli tvunget til å avbestille på grunn av passkrisen i Norge.

Avtalen har kommet i stand fordi det lenge har vært lange ventelister for å få pass i Norge. I dag er ventetiden på sju uker. Det tar bare tar to uker å få et id-kort.

Id-kort ble innført i Norge i fjor, men har vært brukt innen EU i en årrekke. Det inneholder de samme opplysningene som et pass, og har en gyldighet på fem år.