Forlenger sine norske ruter gjennom hele vinteren

Det spanske flyselskapet Iberia stanser ikke sin Madrid-rute fra Oslo etter sommeren. I år forlenger den ruten inn i vinterhalvåret. Foto: Iberia

Nordmenns iver etter å dra til Spania på vinterstid blir nå fulgt opp av reiseindustrien. De to spanske flyselskapene med direkteruter fra Norge forlenger begge sine ruter gjennom kommende vinter.

Både Iberia og lavprisselskapet Vueling har søkt om slot på Oslo Lufthavn for å kunne fly sine ruter fra Oslo til henholdsvis Madrid og Barcelona også etter at sommertrafikken er over.

Slik blir opplegget

Iberia, som er Spanias nasjonale selskap, har lagt opp til to avganger gjennom uken til Madrid. Det er planlagt med avganger onsdager og lørdager.

Avgang fra Gardermoen klokken 15 og ankomst 18.50 – tidsnok til å kunne rekke videreforbindelser inn i Spania.

Vueling har også lagt opp til å forlenge inn i vinteren og har satt opp tre avganger i uken til Barcelona. Det på tirsdager, torsdager og lørdager.

Stor spansk satsing

Alle med ettermiddagsavganger fra Gardermoen, og med muligheter for videreforbindelser

Rutene fra de to spanske aktørene vil komme i tillegg til en rekke avganger fra både SAS, Norwegian, Flyr og Widerøe. Sistnevnte satser spesielt fra Bergen Lufthavn.

Alle har etablert et omfattende rutenett til spanske reisemål.

Vil få comeback

På vinteren er trafikken stor til «norske» reisemål som Alicante og Malaga, men også en betydelig trafikk til Kanariøyene.

Reiselskapene og den lokale turistnæringen regner med at øyene skal få sitt endelige comeback etter pandemien.

Turismen til øyene tok seg kraftig opp allerede sist vinter, men øyene regner likevel ikke med at de skal komme helt tilbake til turisttallene fra før pandemien før til den kommende vinter.