Flyalliansens nyeste medlem er et togselskap i Europa

Fra fly til tog. Nå har flyalliansen Star Alliance fått et nytt medlem - Deutsche Bahn. Foto: Star Alliance

Star Alliance er for de fleste synonymt med fly, SAS og bonuspoeng. Det var verdens første allianse blant flyselskap. Nå har Star Alliance fått et nytt medlem.

Den transporten skjer ikke på vinger, men på skinner.

Det er nemlig det tyske nasjonale togselskapet Deutsche Bahn som har blitt tatt opp som ny medlem i alliansen som fyller 25 år i år, melder Star Alliance.

Bonuspoeng på skinner

Dermed er det fra 1. august fullt mulig å opptjene bonuspoeng på skinner. Dessuten kan man også nyte godt av togselskapets service, hvis man har gullkort eller høyere status hos for eksempel SAS.

Det nye samarbeidet bygger på et eksisterende tilbud som det tyske nasjonale flyselskapet, Lufthansa, i mange år har hatt med nettopp Deutsche Bahn.

Dette har blitt til fordi Lufthansa lenge har merket ønsket fra sine kunder om å kunne reise mer miljøvennlig, hvis det har vært mulig.

Vil utvide

Tyskland har et finmasket jernbanetilbud, og materiell som frakter reisende raskt mellom byene.

Den muligheten sikret Lufthansa seg med samarbeidet med Deutsche Bahn. Nå er alle medlemmene av verdens største flyallianse, Star Alliance, med i dette samarbeidet fra neste måned av.

Ikke nok med det, Star Alliance sier også at de er på utkikk etter flere slike samarbeidspartnere for å kunne tilby et grønnere transportalternativ der det er naturlig.

Lounge også for tog

For reisendes del vil en tilknytning til jernbaneselskapets togtilbud bli like enkelt som å sette sammen en flyreise med flere ulike flyselskap involvert.

Passasjerer som reiser i business og første klasse hos et Star Alliance flyselskap vil også få tilgang til Deutsche Bahn jernbane lounger.

I tillegg vil det nye Star Alliance-samarbeidet innebære at den reisende vil motta en billett med bekreftede seter på tilknyttede fly- og togtjenester ved innsjekk, og få ombordstigningskort for begge ved starten av reisen.