Storbyferiene tilbake – en favorittby ute av topplisten

Nice er en av nordmenns favoritter når storbyturen skal planlegges. Flytilbudene til "Nice la Belle" er god fra Norge. Foto: Shutterstock

Reiserestriksjonene er fjernet så å si over alt, og det betyr fritt frem for utenlandsreiser for nordmenn. Men slett ikke alle setter kursen for nærmeste Syden-strand.

Mange velger i stedet å legge sommerferien til en europeisk storby. Denne muligheten har nå også stabilisert seg siden flytilbudet nå er tilbake til det normale etter sommerens lange SAS-streik.

– Vi ser at storbyer er populære i sommer. Jeg tror at denne trenden kommer til å fortsette utover høsten også fordi vi vil jo reise og oppleve verden. Og vi er sulteforet på opplevelser, sier markeds- og administrasjonssjef Ellen Wolff Andresen i Ticket Feriereiser til flysmart24.

Flere reiser sammen

Ticket i Norge er en del av Nordens største reisebyråkjede, og satser tungt på feriereiser.

Wolff Andresen forteller at en tendens nå også er at flere enn før reiser på samme bestilling. Det gjør at det samlede reisevolumet på storbyer har økt med 8 prosent i forhold til det siste normale året, som er 2019.

Wolff Andresen tror ikke interessen for storbyferie vil avta med sommertrafikken:

Gikk i vasken

– Nei, vi antar at flere også vil reise på en kortere ferie i høst som en følge av at sommerferien til utlandet dessverre har gått i vasken for mange på grunn av diverse streiker. Da vil storbyene være attraktive reisemål, sier hun.

Det er ikke store endringer i prisnivået, sier hun, til tross for økte flypriser utover i året:

– Prisnivået ligger omtrent som i 2019. Noen reisemål er litt dyrere, mens andre er litt billigere, så snittet er omtrent likt, forteller hun.

Topplisten fra Norge

Og hvor reiser nordmenn? Her har det skjedd en del endringer i forhold til den 10 på topp-listen Ticket kunne presentere for 2019.

Her er årets topper hos Ticket, med plasseringen for 2019 i parentes:

  • London (4)
  • København (9)
  • Amsterdam (1)
  • Nice (10)
  • Gdansk (ny)
  • Riga (ny)
  • Stockholm (18)
  • Frankfurt (12)
  • Barcelona (6)
  • Roma (23)

En skikkelig overraskelse er at det evigpopulære Paris har falt ut av 10 på topp-listen. Det samme har bl.a. Manchester, noe Ticket tilskriver bortfallet av Solskjær-effekten. Mange nordmenn ville til Manchester for å oppleve nordmannen som i den tiden han var manager for Manchester United.

Også Ukrainas hovedstad, Kiev, har falt ut av listen. – Naturlig nok, sier Wolff Andresen.

Billige byer

– Det er nok de faste store byene som tiltrekker seg flest. Det handler jo også om hvor flyene går fra de ulike flyplassene i Norge. Skal man på en kortere ferie så er ikke mellomlanding så attraktivt. Reiser man fra Oslo så er jo valget straks mye større, sier Wolff Andresen.

De som øker mest i år er ifølge Ticket byer som Riga, Gdansk, Nice, Roma og London.

Både Riga og Gdansk har kommet ny inn på listen. Det tror hun har sammenheng med at folk opplever at dette er rimelige reisemål:

Pakker populære

– Vi selger stadig mer Ticket Pakker. Det er ferdige pakker med fly og hotell som vi setter sammen og tilbyr i chartersøket vårt. Dette for å gjøre det lettere for kunden å velge da vi har gjort sorteringsjobben for dem. Her bestilles det mye Gdansk og Riga som har lave priser, forteller hun.

«Vi er sulteforet på opplevelser»

Ellen Wolff Andresen. Foto: Ticket

Så, hvis Wolff Andresen skulle plukke ut en personlig favoritt? Da er det en by som ikke er på listen, men som denne sommeren har et uvanlig godt flytilbud fra Oslo og Norge:

– Jeg vil anbefale Athen som er en nydelig by med forholdvis kort vei. Athen har blitt kalt den «glemte storbyen». Og Roma er jo aldri feil, sier hun.

PS: Til Athen flyr både SAS, Norwegian, Flyr direkte i tillegg til grekernes eget flyselskap, Aegean Airlines.