Rush etter Syden-turer i høstferien – setter opp ekstrafly

Det er høy etterspørsel etter høstferieturer til Syden. Gran Canaria er en storfavoritt hos charterselskapene. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Etterspørselen etter ferieturer til Sør-Europa i høstferien er rekordstor, ifølge charterarrangørene Ving og TUI. Det må settes opp ekstraavganger for å dekke etterspørselen til noen reisemål.

–  Vi ser at etterspørselen etter reiser i høstferien vokser mer enn vi hadde forventet. Mange av avgangene er allerede fullbooket. Vi setter derfor inn ekstra avganger til Gran Canaria fra utvalgte flyplasser i Norge, sier Nora Aspengren som er kommunikasjonssjef i TUI.

Også konkurrenten Ving melder om topp-interesse foran høstferien:

Vil bo godt

– Vi så tidlig at høstferien også selger bra. Ålesund, Evenes, Haugesund og Molde er allerede fullbooket. Fra Oslo Lufthavn er det nå kun ledige plasser på charterreiser til Kreta, Kypros, Rhodos og Tenerife. Alt annet er allerede utsolgt, sier Norge-sjefen for Ving, Marie-Anne Zachrisson.

Landets største uavhengige søkemotor, Finn Reise, kan bekrefte inntrykket fra de to charter-gigantene:

– Vi nærmer oss nivået for det siste hele normalåret, 2019, på bestillinger av pakkereiser til høsten. Trafikken for å kjøpe pakkereiser er nå så å si på toppnivået i 2019, sier kommersiell direktør Terje Berge i Finn Reise til flysmart24.

Ønsker kvalitet

Et annet trekk som TUI ser er at barnefamiliene som velger å reise til Syden i høstferien, også vil ha bra kvalitet og sikkerhet for utgiftene sine:

Aspengren sier at den største andelen av reisende i høstferien velger 4 og 5 stjerners hoteller med all inklusive.

Det betyr at billetten ikke bare dekker fly og hotell, men også mat og drikke under hele ferien.

Sviktende sommervær

–  Vi ser at forutsigbarhet i feriebudsjettet er viktig for de reisende, og det er nok mye av grunnen til at mange velger all inklusive i høstferien.  Fri isbar for de minste er nok også en vinner, sier Aspengren.

 Totalt vil Ving sende godt over 12 000 gjester til ulike reisemål i høstferien.

Zachrisson tror årsaken til økningen i etterspørselen kan være fortsatt stor reiselyst etter pandemien.

– Dessuten at sommeren ikke har vært den beste i Norge med tanke på været. Særlig har Nord- og Midt-Norge, så vel som Vestlandet hatt en kald og fuktig sommer, sier hun.

Ekstra avganger

TUIs ekstraavganger er til Gran Canaria. Det gjelder fra Oslo den 30. september, fra Kristiansand den 3. oktober, Haugesund 7. oktober, Stavanger 8. oktober og Trondheim den 10. oktober.

Det er imidlertid ikke bare sol og varme som omsider lokker nordmenn ut i verden igjen.

Ving opplyser at salget av storbyreiser har fått et oppsving den siste tiden. Det er spesielt de kjente og kjære storbyene som London, Roma, Paris og Barcelona som er populære.