Åpner salget for neste sommer – 130 ruter fra Norge

Norwegian legger i dag ut billettene for neste års sommerprogram. Det er over 130 ruter fra Norge. Foto: Boeing

Kampen om nordmenns feriereiser til neste år er allerede i gang. I dag har Norwegian lagt ut for salg i alt 239 ruter, og av disse er 131 fra Norge.

Flyselskapets toppsjef håper det blir en travel sommer i 2023, og setter inn mer flykapasitet enn i år:

– Programmet vi nå presenterer er et omfattende tilbud av ruter med hyppige avganger mellom byer i de nordiske landene og til populære destinasjoner i hele Europa: Det bidrar til at vi ytterligere styrker vår posisjon som et ledende flyselskap i Norden, sier konsernsjef Geir Karlsen i Norwegian i en pressemelding torsdag.

Satser tungt

Norwegian skriver at selskapet vil fortsette å fokusere på det nordiske kjernemarkedet samtidig som det forbedrer tilbudet av ruter til populære by- og feriedestinasjoner i hele Europa.

Selskapet setter også inn ny flykapasitet. Mens Norwegian denne sommeren har fløyet med rundt 70 fly, skal neste sommers program dekkes med 85 fly.

Det innebærer at selskapet vil satse tung på ruter til de mest populære feriemålene, og fleste ligger rundt Middelhavet.

Flere avganger

Rutenyhetene lar vente på seg:

– Det i hovedsak flere avganger på populære destinasjoner vi har lagt ut for salg, sier kommunikasjonssjef i Norwegian, Charlotte Holmbergh, til flysmart24.

Prisnivået ser også ut til å ligge der vi opplevde det sist sommer, på et relativt høyt nivå. Det er lagt opp slik vi kjenner det fra før – høye priser sørover i tiden rundt sommerferiestart og i ukene etter.

Spania og Hellas

Norwegian signaliserer også tydelig at det er Norge som er dets viktigste marked. Det betyr 131 nye ruter til og fra Norge.

Det er mer enn fra Sverige (51), Danmark (51) og Finland (17) til sammen.

Det betyr igjen stort fokus på ruter til de mest etterspurte markedene i Spania – Alicante, Malaga, Palma og Barcelona. Gran Canaria får fire ukentlige avganger neste sommer, og Tenerife tre.

To ganger daglig

I Hellas innebærer det at flyprogrammet til og fra de greske øyer blir spisset. Det ser av programmet ut som om selskapet satser på Chania-flyplassen på Kreta, og dropper Heraklion.

Til Kroatia ser rutetilbudet ut til å være best til Dubrovnik og Split, mens Pula har to ukentlige avganger.

En annen favoritt, Nice i Frankrike, får stort sett to daglige avganger gjennom sommeren fra Oslo.

Kan bli endringer

Utsikten for kommende vintersesong og sommersesongen neste år er imidlertid usikker. Den økonomiske utviklingen i Norge og resten av Europa er uoversiktlig.

Derfor varsler Norwegian at det kan komme endringer i det oppsatte programmet. Dette meddeler selskapet slik:

– Norwegian følger nøye med på etterspørselen etter flybilletter, noe som kan føre til at sommertrafikkprogrammet tilpasses for å ta høyde for denne, heter det.