Varslet slutt på billigbilletter – nå dumpes de for 79 kr.

Ryanair fortsetter prispresset på flybilletter, selv om selskapets sjef har varslet prishopp. Foto: Knut-Erik Mikalsen

De fleste flyreisende har fått merke at billettprisene har økt kraftig de siste månedene. Kostandene for selskapene har økt dramatisk, og det har igjen sendt flyprisene til himmels hos mange.

Ryanair er kjent for sine superbillige billetter til under hundrelappen. Også Ryanair-sjef Michael O’Leary har varslet prisøkning. Men han stanset ikke der:

O’Leary sa rett ut at billigbillettenes tid nå var forbi.

Skeptisk – fikk rett

Selskapet, som fremfor noen er kjent for å fylle flyene takket være billige billetter, varslet en ny kurs på grunn av de økte kostandene. Uten prisøkning vil et ikke være mulig å tjene penger, mente O’Leary.

– De virkelig billige og salgsfremmende billettene våre til 0,99 euro og til og med de til 9,99 euro er noe vi ikke kommer til å se på mange år, sa O’Leary og ble sitert over hele Europa for den uttalelsen.

Dumper prisene

Han erklærte at tiden da man kunne fly Europa rundt for det som i norsk valuta er en hundrelapp, er et bakelagt stadium. Prisene skal opp, forkynte han. Og det for en måned siden.

Det var en melding flere tok med en klype salt.

Bl.a. den danske analytiker Ole Stouby. Her i flysmart24 sa at han ikke trodde noe på utspillet fra Ryanair, og at det ville komme flust med billigbilletter på grunn av den harde konkurransen.

Vil ikke si noe

Nå viser det seg at Staouby fikk helt rett.

Det selskapet som går i bresjen for lave billettpriser er nettopp Ryanair.

Billetter med Ryanair fra Oslo Lufthavn til Katowice i Polen går nå for 79 kroner en vei.

Fra Torp Sandefjord Lufthavn til Gdansk og Poznan i Polen flyr Ryanair nordmenn også for 79 kroner.

Prisen er fortsatt under 100-lappen når flyreiser til Warszawa, Wien, Riga og Krakow prises ned i 99 kroner.

Vil ikke si noe nå

100 kroners-streken brytes så vidt med priser på 129 kroner til Vilnius. Til London Stansted koster 20 kroner ekstra – både fra Gardermoen og Torp.

flysmart24 har forsøkt å få en kommentar fra Ryanair og en forklaring på det åpenbare misforholdet mellom toppsjefens analyse og den faktiske prissettingen som nå skjer i eget selskap.

Så langt har Ryanair avstått fra å besvare henvendelsen fra flysmart24.