Fikk ikke denne utsikten fra hotellet – krevde erstatning

Det var denne utsikten de norske gjestene hadde ønsket seg på hotellet på Mallorca. Det fikk de ikke. Foto: Ses Fotges/TUI

Da de norske gjestene kom til feriehotellet på Mallorca, ble de svært skuffet over rommet de fikk tildelt. De hadde håpet på flott utsikt mot den turkise og varme sjøen i det populære feriestedet Alcudia.

Slik ble det det ikke. De fikk rom mot bakgaten, en kraftig nedtur i forhold til hva de hadde sett for seg.

Derfor krevde de 6 000 kroner i avslag fra reisearrangøren, TUI. Det sa selskapet nei til. Etter at saken nå har vært til behandling i pakkereisenemnda, har TUIs avslag blitt bekreftet.

Fikk ikke med seg

Reisefølget, som hadde spedbarn med seg, hadde ikke fått med seg at det var mulig å sikre seg ønsket utsikt og leilighetstype ved å bestille dette når reisen ble bestilt.

De ønsket utsikt mot hav og strand. De skrev i klagen at de hadde sett på bildene som lå ute fra det aktuelle hotellet, Ses Fotges. Der var det kun bilder med sjøutsikt, eller utsikt mot hage og basseng.

Det var ikke et eneste bilde som viste at noen av leilighetene hadde en utsikt mot bakgaten, klaget de.

Derfor bestilte de et rom, og skrev i klagen etterpå at de heller ikke fikk opplyst om at det var mulighet til å kjøpe seg den utsikten de ønsket da de bestilte reisen hos en reisekonsulent hos TUI.

Ville ha kjøpt seg opp

De hevdet også at dersom de hadde visst at det var mulig å betale for å få ønsket plassering på hotellet, ville de ha kjøpt dette.

De norske gjestene mente derfor at markedsføringen av hotellet var misvisende, og krevde derfor 6 000 kroner i erstatning for det rommet de var så misfornøyd med.

Ikke nok med rommets beliggenhet. De hadde i bestillingen anført at de ønsket leilighet på bakkeplan siden de hadde barnevogn med.

Hotellet var fullt

TUI presiserte i sitt svar til nemnda at alle ønskene fra de norske gjestene ble formidlet til hotellet. De fikk tildelt en 2-romsleilighet med balkong eller markterrasse i henhold til bestillingen. Men altså ingen havutsikt.

– Hotel Ses Fotges er veldig populært blant TUIs nordiske kunder. Det var dessverre ikke mulig å etterkomme klagers ønsker i forhold til leilighetens beliggenhet da hotellet var fullt den perioden klager ferierte på Mallorca, svarte TUI.

Denne hendelsen har pakkereisenemnda nå vurdert, og funnet ut at nordmennene ikke har krav på noen erstatning fra TUI.

Nemnda sier nei

Nemnda tok hensyn til at klager ga utrykk for sitt ønske om markterrasse på grunn av barnevogn samt utsikt på bassenget – uten at dette var mulig å imøtegå for tjenesteyter fordi hotellet var fullt.

– Reisearrangørene kan likevel ikke garantere at ønsket blir innfridd, og det vil ikke gi grunnlag for prisavslag eller kompensasjon i ettertid om ønsket ikke innvilges. Nemnda kan etter en totalvurdering ikke se at pakkereisen inneholder mangler, selv om de forstår at klager er skuffet over rommets plassering på hotellet, konkluderer nemnda.