Kundene sikrer drivstoff – får bonuspoeng på kjøpet

SAS jobber aktivt for å bedre klimaavtrykket, og gir reisende tilbud om å kjøpe biodrivstoff mot å få bonuspoeng i retur. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det er mange måter å opptjene bonuspoeng på hos SAS. I en tid nå har det vært mulig å betale for at SAS skal bruke mer miljøvennlig drivstoff.

I retur får kundene bonuspoeng som godskrives deres Euro Bonus-konto. Slik kan sørge for at SAS flyr mer miljøvennlig, samtidig som de opptjener poeng som de kan betale fremtidige reiser med.

Dette tilbudet har blitt svært populært, ikke minst i Norge.

Nordmenn nest best

–  Av de som kjøper biodrivstoff er nordmenn nummer to – etter våre svenskene medlemmer. Vi oppfordrer så mange som mulig til å benytte seg av tilbudet: Det er en mulighet til markant å redusere klimaavtrykket fra flyreisen, sier pressesjef Tonje Sund i SAS Norge til flysmart24.

Tilbudet fungerer slik at SAS’ kunder i forbindelse med billettkjøp kan betale ekstra for at selskapet skal fylle mer miljøvennlig biodrivstoff.

Selskapet selger biodrivstoffet i blokker på 20 minutter. Et slikt kjøp gir 500 ekstrapoeng, og koster 100 norske kroner. SAS pressesjef understreker at selskapet ikke selv tjener noe på denne handelen.

Blander inn

Biodrivstoff brukes i økende grad av flyindustrien verden over, som et bidrag til å dempe klimaskadene fra luftfarten.

Lovgivningen tillater at opptil 50 prosent biodrivstoff brukes per flygning. Alle SAS-fly er sertifisert til å kunne bruke halvparten fossilt drivstoff og halvparten biodrivstoff.

Det er her SAS har et tilbud til sine kunder, som de blir oppmuntret til å kjøpe. En av tre som kjøper biodrivstoff, er nordmenn.

Økt salg

– Vi er fornøyd med initiativet, og knytter det direkte til en 30 prosents økning i biodrivstoff-salg per passasjer, sier Sund.

Det største enkeltkjøpet til nå er på 75 enheter biodrivstoff. Det måtte vedkommende passasjer betale 750 amerikanske dollar for, eller nærmere 7 500 norske kroner. Da ramlet 37 500 ekstrapoeng inn på bonuskontoen.

Tore Dyrseth er et av Euro Bonus-medlemmene som har betalt et par hundrelapper for å sikre seg ekstra bonuspoeng ved å kjøpe biodrivstoff-kvote.

Han er også en av de ansvarlige bak den norske utgaven av bonuspoeng-bloggen Insideflyer.no.

Kjøpte sin første kvote

Det er en nettside for folk som er opptatt av flyselskapenes bonusprogrammer. Her følger de nøye med på nyheter og legger ut tips om opptjening av bonuspoeng til de andre medlemmene.

«For en bonusjeger er tilbudet ikke så attraktivt»

Tore Dyrseth. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Han sier at det er viktig for medlemmene også å vise klimahensyn, og av den grunn har han kjøpt en blokk biodrivstoff for sin neste reise.

Men, han er ikke helt fornøyd med poengpremien SAS gir:

– For en bonusjeger er ikke dette tilbudet så attraktivt siden poengene de gir ville kostet det samme å kjøpe i Eurobonusshop. Du kan kjøpe 1000 ekstrapoeng for 200 kr. Så jeg føler vel at dette nok er mer et PR-stunt enn at mange reisende faktisk vil betale SAS i tillegg til billettprisen for at de skal bruke biofuel, sier Dyrseth til flysmart24.