Norwegian-ansatt alvorlig skadet under kraftig turbulens

Den kabinansatte hos Norwegian ble skadet da flyet kom inn i en kraftig turbulens på vei til Nice. Foto: Knut-Erik Mikalsen

En kabinansatt i Norwegian ble skadet under en voldsom turbulens som inntraff på en flyving til Nice. Den ansatte brakk ankelen på to steder som følge av hendelsen.

Den inntraff om kvelden den 25. juli 2021, men har først nå blitt kjent fordi saken har vært gransket av den franske havarikommisjonen,  Bureau d’enquêtes et d’Analyses (BEA). Saken har også vært omtalt på nettstedet Paddle Your Own Kanoo.

– Fordi skaden til det ene kabinpersonalet ble klassifisert som en benbrudd («serious injury») ble det igangsatt en undersøkelse av BEA. Denne ble nylig ferdigstilt, opplyser pressevakt Grete Kruse Roald i Norwegian til flysmart24.

Fløy inn i uvær

Av rapporten går det frem at flyet var på vei fra København til Nice da det fløy inn i et kraftig uvær på den siste delen av turen. Mannskapet hadde forberedt passasjerene, og ba de feste sikkerhetsbeltene.

Ifølge granskningsrapporten oppholdt den aktuelle ansatte seg i den bakre delen av flyet da turbulensen inntraff. Vedkommende var da opptatt med å sjekke at alt utstyret var låst før landing.

Før han rakk å gjør seg ferdig seg ble han løftet opp fra gulvet og kastet fra den ene siden av kabinen mot den andre. Han falt ned på gulvet, og satte den ene foten fast. Da inntraff en ny turbulens, ennå mens foten var i klemme.

Brakk ankelen

Påkjenningen var så kraftig at han brakk ankelen på to steder, viste røntgenbilder som ble tatt på sykehus etterpå. Han skal ifølge nettstedet ha sagt at hørte at ankelen brakk, og hadde store smerter som følge av hendelsen.

Også en kollega ble lettere skadet under turbulensen. Den mest skadede ansatte ble behandlet av medisinsk personell og tatt ut av flyet på båre da flyet landet i Frankrike.

Nå er vedkommende tilbake i kabinen hos Norwegian:

– Vi kan ikke opplyse om helsesituasjonen til våre ansatte, men personen flyr i dag, sier Roald.

Nær landing

Rapporten forteller at pilotene forsøkte å unngå uværet som forårsaket turbulensen, og la om kursen mot bestemmelsesstedet.

Det unngikk uværet, inntil den siste delen av flyturen da den kortvarige turbulensen på rundt syv sekunder oppsto. Da var de rundt 20 minutter fra flyplassen i Nice.

Det var 180 passasjerer om bord på flyvningen, men ingen av disse ble skadet i uværet.