Lut lei vulgær-turistene – bøter opp mot 30 000 kr.

Lett påkledning, som omtales som "nesten naken", vil heretter være forbudt i det sosiale rom i Mogan på Gran Canaria. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Stadig flere av de populære sol-og storbyreisemålene begynner nå å sette foten ned for hemningsløs oppførsel fra tilreisende. Det skjer på grunn av det lokalbefolkningen mener er respektløs oppførsel, ofte kombinert med rus.

MALAGA (flysmart24): Som den siste av flere har nå Mogan kommune sør på Gran Canaria utarbeidet nye regler for hvilke påkledninger som er tillatt og ikke i det offentlige rom.

Det skal svi på pungen å ignorere de nye bestemmelsene. Myndighetene har utarbeidet bøtenivåer på opp mot 3 000 euro, over 30 000 norske kroner, for de alvorligste bruddene.

«Naken eller delvis naken»

Heretter er det forbudt å sprade rundt i offentlige gater «naken eller delvis naken», som det heter nå.

Det konkretiseres med at er forbudt å gå ute uten å være iført en t-skjorte eller topp, eller bare iført badetøy, skriver avisen Canarian Weekly.

Det er også forbudt å rusle rundt i gatene og drikke alkohol, eller å legge seg til å sove ute – enten det er på dag eller natt.

Plaget av utdrikkingslag

Men det er langt fra bare Mogan på Gran Canaria som er møkk lei vulgær-turistene. Bl.a. gjelder dette også partystedene på Mallorca og Ibiza, slik flysmart24 har omtalt tidligere.

Nå kommer også Spanias femte største by, Malaga, med ny regler mot det samme som i Mogan:

Her har turister som deltar i utdrikkingslag utmerket seg negativt lenge: Det med et alkoholforbruk og en oppførsel som har opprørt mange lokale innbyggere.

Oppblåsbare dukker

Nå settes foten ned. Byen har erfart at fordi andre steder, bl.a. Sevilla og Granada, allerede har innført tiltak mot slik oppførsel, har mange i stedet vendt nesen mot Malaga.

De nye reglene her forbyr folk å sprade rundt i bare badebukse eller bikini, eller bære på «oppblåsbare dukker av seksuell karakter eller med tilbehør som representerer kjønnsorganer,» som det heter ifølge avisen Diario Sur.

Innledningsvis skal politiet oppfordre folk til å ta på seg, eller fjerne dukkene. I motsatt fall er det 750 euro, eller 7 500 kroner, i bot på stedet.

Storby sier stopp

Men reaksjonene kommer ikke bare på de typiske reisemål for solturister.

En av Europas største storbyferie-favoritter, Amsterdam, har i mange år slitt med tilreisende som mister alle hemninger så snart de kaster seg ut i byens uteliv.

Kritikken rettes spesielt mot briter som tar turen over Kanalen, og som utelukkende kommer til fastlands-Europa for å ruse seg – på alkohol og andre rusmidler.