Grekerne satser på en ny turisttrend – utfordrer rivaler

Hellas vil bli det foretrukne landet for bryllups-turisme. Ny satsing skal sørge for dette. Foto: Shutterstock

De populære turistmålene i det sørlige Europa leter med lys og lykte etter nye områder å satse på, for å tiltrekke seg nye turistgrupper.

Dette gjelder ikke minst i Hellas der man jobber intenst med å utvide turistmarkedet sitt. Det siste utspillet er å bli det foretrukne land for folk som planlegger storslåtte brylluper.

Grekerne utfordrer romantikkens hovedsteder Roma og Paris. To sentrale, greske turistaktører har nå slått seg sammen i et nytt prosjekt der ledetråden er luksusreiser og storslåtte bryllupsseremonier.

Satser stort

Landets turistmyndigheter er pådriveren. Derfor har nå påkostede brylluper blitt et produkt som Hellas skal profilere seg på, ifølge nyhetstjenesten GTP Headlines.

De satser på å tilby tilreisende en bryllupsseremoni med et innhold og med rammer som man sent vil glemme.

Det nye tiltaket er ikke tatt ut av løse luften.

Populært bryllupsmål

Hellas, og landets mange utrolig vakre og pittoreske øyer, har i årevis vært et populær sted å legge brylluper til.

Landet er også blant de fem beste bryllupsdestinasjonene i Europa.

Nå skal det bli enda enklere, og et produkt som blir satt i system slik at man heretter skal kunne bestille seg en ferdig seremoni og bryllupsfest.

Alle fordeler

– Vi vil at Hellas skal være en hovedarena i bryllupsturismen. Landet gir god valuta for bryllupskostnadene, men også fagfolk som kjenner bransjen god.

Det sier generalsekretæren i den greske turistorganisasjonen GNTO, Dimitris Fragakis, ifølge nyhetstjenesten GTP.

PS: Noen norske reiseoperatører hjelper ellers til med slike bryllupsturer. Apollo, som er store på Hellas, tilbyr å legge til rette for slike turer.