Slår til med enda flere daglige avganger i sommer

Det islandske flyselskapet Icelandair satser hardt på Oslo og Bergen i sommer. Opptil tre daglige avganger fra Gardermoen. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Flyselskapene girer opp foran sommeren, selv om utsiktene er usikre fordi folks privatøkonomi er under press. Det nasjonale flyselskapet på Island satser på en god sommer fra Norge.

Selskapet har på det meste lagt opp til 21 avganger i uken fra flypassene i Oslo og Bergen.

I den perioden selskapet regner med vil få mest trykk i sommer vil selskapet fly tre daglige avganger mellom Gardermoen og Keflavik.

Slik vil Icelandair fly

– Vi opplevde veldig bra etterspørsel etter Islandsturer i fjor. Det er en helt annen verden nå etter to år med pandemi hvor flytrafikken nærmest var stillestående. Nordmenn vil ut og reise, og på tur til Island og Nord-Amerika, sier Norge-sjefen for Icelandair, Bjørn Tore Larsen.

Overfor flysmart24 forteller Larsen dette om satsingen fra Norge denne sommeren:

Selskapet vil fly fire ganger i uken fra Bergen Lufthavn Flesland til Keflavik. Det skjer på tirsdager, torsdager, fredager og lørdager med avgang Flesland klokken 15.30.

Fra Oslo vil det flys tre ganger daglig i høysesongen. To av disse vil pågå gjennom hele sommeren, henholdsvis klokken 13.50 og 16.30. I den travleste tiden settes det inn en kveldsavgang torsdager, fredager og søndager med rutetid klokken 22.30 fra Gardermoen. Disse avgangene flys i tidsrommet fra 1. juni til ut september.

Nordmenns favoritter

Bjørn Tore Larsen har tro på at Icelandairs flytilbud skal treffe det norske markedet godt.

Med mange destinasjoner i Nord-Amerika er Icelandair nordmenns korteste vei over dammen, og flyselskapet åpner stadig nye flyruter. I mai starter blant annet selskapet med flyvninger til Detroit i Michigan.

– Nordmenns favorittdestinasjoner i USA er New York, Seattle, Minneapolis og Boston, men det har også vært mange reisende på vår rute til Raleigh-Durham i Nord-Carolina, som vi startet i fjor, forteller han.

Turister i retur

Larsen legger til at mange av selskapets reisende drar dit på ferie og andre reiser for å besøke familie.

– Vi ser også en økning av turister den andre veien, de som ønsker å se Norge og ikke minst er det fortsatt stor interesse for norsk-amerikanere å finne sine røtter i Norge, forteller Larsen. 

Icelandair har, som alle andre flyselskap, slitt som følge av pandemien der store deler av virksomheten ble stanset.

Etterpå har selskapet etter hvert begynt å levere positive resultater igjen.

Passasjertallene viser en solid økning fra samme tid i fjor, og Icelandair spår gode utsikter i alle sine markeder og de ulike reiseproduktene som tilbys for reisende til Island:

Kjøper pakkereise

– Mange av våre reisende til Island kjøper pakkereiser som gjør at de får oppleve alt Island har å by på. Nordmenn elsker alt fra å kjøre monstertrucker på islandske strender, til å kjøre snøscooter og oppleve nasjonalparkene. Vi nordmenn liker også å gå tur, og det tilbys fine dagsturer hvor man får se Islands vulkaner, fosser og den gylne sirkel, sier Larsen.

I tillegg vil mange nordmenn på spa når de først besøker Island, og både den blå lagune og Sky Lagoon er et fast innslag.

Også Nord-Island begynner å bli en mer populær destinasjon, spesielt for de som har vært på Island før.

– Nord-Island er ikke så ulikt vårt Lofoten, med flotte fjell, daler, innsjøer og noe helt annet enn de store isbreene og svarte strendene sør på Island, sier Larsen.