Nå er det opptil halv pris på flybilletter til feriefavoritter

Charterfly, ikke rutefly, kan være en rimeligere måte å komme seg til Syden på i vår. Foto: Privat

Mange nordmenn jakter på rimelige flybilletter til ferielandene rundt Middelhavet. Det er en vanskelig oppgave siden flyselskapene har sendt prisene til himmels fordi de venter høy etterspørsel.

Nå er det slik at man slett ikke trenger være avhengig av ruteflyselskapene og at det er fullt mulig å kjøpe billetter til rundt halve prisen av det ruteflyene forlanger hos andre.

Løsningen er å kjøpe kun flybillett hos charterselskapene. De som har muligheten til å tilpasse seg med hensyn til avreisetidspunkt, har mange alternativer å velge mellom hos pakkereiseselskapene.

Fra 500 kroner

Det er for tiden ikke noen problemer å finne billetter til nordmenns absolutte favoritt denne våren, Kanariøyene, for rundt 500 kroner én vei.

Billettene er tilgjengelige som restplasser, og hos Finn Reise kan kommersiell direktør Terje Berge fortelle at dette er det mange som har oppdaget:

– Restplassene våre går virkelig unna. Og det beste av alt er ikke bare at de er billige, men de innebærer også direktefly til reisemålet, sier Berge til flysmart24.

Vises i flysøket

Dessuten har de også blitt lettere tilgjengelige. Tidligere måtte man søke blant restplasser for å finne disse superbillige billettene. Nå vises de i det ordinære flyssøket.

Det betyr at tilgjengelige tilbud fra charterferie-arrangører som Ving og TUI og som går på kun fly, vil dukke opp sammen med SAS, Norwegian, Widerøe og alle andre flyselskap. Også Apollo kommer inn som en del av Finn Reise-søket snart.

Når flysmart24 søker priser tirsdag morgen, er den laveste prisen til Gran Canaria lørdag 8. april fra Bergen med charterfly fra Norwegian med TUI. Pris 519 kroner med håndbagasje. Med 20 kg innsjekket bagasje i tillegg er prisen 729 kroner.

Samme dag, ulik pris

Flyet tar av rundt en time før et ordinært rutefly fra Norwegian til samme flyplass. Der er laveste pris tirsdag morgen 949 kroner og med bagasje så liten at den går under stolen foran.

Med håndbagasje og innsjekket bagasje blir prisen 1 447 kroner, ganske nøyaktig det dobbelte av hva prisen er på Norwegian-flyet til TUI en time tidligere.

Fra Trondheim koster en direkte-billett til Las Palmas 608 kroner. Billigste rutefly denne dagen koster 1 651 kr., og det med mellomlanding og flybytte.

Dette er bare et par eksempel. Restplass-oversikten viser at det er god tilgang på de billige charterfly-setene de nærmeste ukene og månedene. Dette gjelder fra flyplasser i hele landet.

Eksempler flypriser med charterfly

Her er bare et lite utvalg av gode priser flysmart24 fant tirsdag morgen. Det er helt klart flest tilbud til den viktigste øya for nordmenn, Gran Canaria.

  • Fra Haugesund til Gran Canaria den 25. mars (TUI) 575 kr.
  • Fra Oslo til Tenerife den 24. mars (Ving) 895 kr.
  • Fra Oslo til Kreta den 15. april (Apollo) 1 298 kr.
  • Fra Trondheim til Gran Canaria den 22. april (TUI) 608 kr.
  • Fra Oslo til Gran Canaria den 8. april (TUI) 627 kr.
  • Fra Stavanger til Gran Canaria den 22. april (TUI) 660 kr.
  • Fra Stavanger til Tenerife den 8. april (TUI) 726 kr.
  • Fra Bergen til Lanzarote den 8. april (TUI) 726 kr.
  • Fra Bodø til Gran Canaria den 7. april (TUI) 816 kr.
  • Fra Tromsø til Gran Canaria den 8. april (TUI) 867 kr.
  • Fra Oslo til Tenerife den 8. april (TUI) 890 kr.

PS: Prisene i denne oversikten er dynamiske, og kan endre seg ved økt etterspørsel.