Flyselskapet tar sats – øker sin innsats i Norge

Besetningen på KLM-flyet fra Trondheim kan nå tilby opptil tre daglige avganger til Amsterdam. Også Torp og Vigra får flere avganger. Foto: KLM

Etter pandemien har de fleste utenlandske flyselskap gjenopptatt sin satsing i Norge. Nå kommer også nederlandske KLM med økt innsats fra det norske markedet.

For noen dager siden gikk selskapet opp til to daglige avganger fra Torp Sandefjord Lufthavn, og til to også fra Vigra ved Ålesund.

I dag er det Trondheim Lufthavn Værnes som kan juble. Selskapet vil satse opp mot tre daglige avganger fra Værnes og til KLMs hub, Schiphol-flyplassen utenfor Amsterdam.

Besøke Amsterdam

Dette kom frem da KLM i dag feiret at det er 20 år siden selskapet for første gang åpnet rutetrafikk fra landets tredje største flyplass.

– Det er en stor milepæl å feire 20 år og over fem millioner passasjerer her på Værnes. Mange bedrifter har benyttet ruten til å satse internasjonalt, og for trøndere flest har turen vært en kjærkommen mulighet til å besøke Amsterdam, eller reise videre ut i verden, sier Halvor Gløersen i forbindelse med jubileet.

Første tur

Det var under dette arrangementet at nyheten om opptil tre daglige avganger kom. Den økte frekvensen er allerede innledet. Tre daglige flys på søndager, onsdager og fredager. Ellers i uken er det to daglige.

31. mars 2002 gikk den første av utallige flyturer med KLM fra Værnes i Trondheim til Schiphol i Amsterdam.

Siden den første turen har KLM fraktet nesten like mange som hele Norges befolkning til Amsterdam og videre ut i verden fra Værnes.

Øker på Torp og Vigra

KLM jekket opp sin satsing også fra Torp Sandefjord Lufthavn denne uken. Fra og med 27. mars flyr KLM igjen to daglige avganger til Amsterdam.

KLM har også feiret 10 år på Vigra Ålesund denne siste uken. Det skjedde på mandag, med et arrangement på flyplassen i anledning jubileet.

Da ble også morgenflyet fra Ålesund gjeninnsatt.