Spar penger – storby og strandferie på samme reise

I Palma på Mallorca bor man ikke langt fra stranden selv på hotell i byen. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det er ikke nødvendig å måtte velge mellom storbyferie, sol- og strandferie når man er på reise i Europa: Det fins mange muligheter for å få begge deler, på samme reise.

Mange storbyer ligger nemlig ikke langt i fra en strand. Noen har stranden nesten midt i byen, mens man må reie bare et kort stykke ut av andre byer for å nyte strandlivet.

Her gir flysmart24 en liten oversikt over en del muligheter som er enkel å benytte for nordmenn. Det vil si, gode flyforbindelser og ganske korte flyavstander. Her er det penger å spare for den som sier ja takk, begge deler.

Lisboa

En utmerket by. En hyggelig, og konsentrert by, som i seg selv er en egen reise verdt. Men man kan altså kombinere det å nyte god mat og møte et hyggelig folk med å ta seg en snartur ut av byen. Med lokaltoget tar det ikke lang tid å reise på strandtur til byer som Estoril og Cascais. Begge har fine strender. Kanskje kan man også ta en natt på hotell i sistnevnte by, der man kan bo på gode hoteller for en relativt rimelig penge.

Barcelona

Umulig å komme utenom, Denne katalanske byen har alt av severdigheter, underholdning og natteliv. Byen har flotte og brede strender som trekker store folkemengder hele året når varmen tillater det. To av strendene ligger nær sentrum, Platja de la Barceloneta og Platja de Bogatell. Vil man ha seg en tur ut av byen med flotte strender er bl.a. steder som Sitges og Girona.

Nice

Denne franske byen er kanskje ikke akkurat noen storby i europeisk målestokk, men den nest største franske byen langs Middelhavet er uansett et koselig sted å legge en ferietur til. Og byen ligger ved den steinete stranden, så her kan man virkelig snakke om by og strand i ett. Litt dyrt har det blitt å spise og drikke her, så dette er ikke stedet å reise for de som har stramt budsjett.

Athen

Mange forbinder ikke Athen med strandby. Det er synd, for sørøst for byen ligger Athens riviera med flere småbyer som har alt det man ønsker seg av en sol- og strandferie. Det beste av alt er man kan ta trikken ut dit. Athen er jo en perle i seg selv med Akropolis og gamlebyen Plaka som rett og slett kan gi deg følelse av å spasere rundt på gresk øy. Like utenfor byen kan man ligge på myke solsenger, spise på fine restauranter, bl.a. i Glyfada og Voula. Ta frem kartet og velg selv.

Palma

En av Europas mest populære feriemål. Strendene ligger som perler på en snor, den nærmeste ligger ved Palma Bay som et like utenfor byens sentrum. Et annet alternativ er Platja de Palma, et område som kan bli vel livlig for mange. Men, ikke langt utenfor byen ligger badesteder som Puerto de Sollér og Illetes. Så tar det under en time å kjøre til nordsiden av øyen, der byer som bl.a. Alcudia ligger med sine endeløse strender.

Porto

Den nest største byen i Portugal har direktefly fra Norge noen måneder fra førsommeren. Dette er byen som ga navnet til portvinen, og som byr på et assortert turist-tilbud med mange severdigheter, gode restauranter og livlig uteliv. Så har den også strender, den nærmeste er Miramar som ligger knapt 1 mil sør for Porto og i kystbyen Arcozelu. Nord for byen ligger stranden i Matosinhos by.

Valencia

Den siste byen vi vil anbefale som en nær storby- og strandopplevelse er Valencia. Her har vi for øyeblikket ikke direktefly. Men Spanias tredje største by har også mange tilbud for turister, bl.a. Kunst- og vitenskapsbyen som er en godtepose for kulturinteresserte, gode shoppingtilbud, et variert uteliv. Og strender? Malvarosa ligger nærmest byen, men også den livlige Port Saplaya stranden – sør for byen.