Truer feriehoteller som hindrer adgang til strendene

Enkelte hoteller, som her på Mykonos, har forsøkt å stengte offentligheten ute ved å etablere private strender. Det kan koste dem dyrt. Foto:; Greske turistkontor

Den greske høyesterett har sendt ut en beskjed til turistnæringen i landet som ikke er til å misforstå: Det er ikke lov å begrense allmenhetens adgang til landets strender.

Høyesterett har ifølge nettavisen Keep Talking Greece sendt beskjeden via landets påtalemyndighet i det årets sommersesong er i ferd med starte for alvor.

– Loven godtar ikke «private» strender, er ordlyden. Konklusjonen er ledsaget av en melding som heller ikke er tvetydig:

Vil bli fjernet

De hotellene som forsøker seg på å ta seg til rette og opprette private strender for å blokkere offentlig tilgang, vil møte resolutt reaksjon.

Stengslene eller gjerdene rundt som lages for å anlegge en privat strand, vil bli revet. Ikke nok med det – de som står bak trues med bøter og om nødvendig arrestasjon, skriver nettavisen.

Høyesterettsnotatet kommer etter nylige klager om brudd på loven på populære ferieøyer som Mykonos og Rhodos, så vel som på andre øyer.

I notatet heter det alle alle skal ha uhindret og fri tilgang til strendene, og viser til brudd fra store hoteller og strandbarer som hevder «eierskap» av store deler av kysten.