Det var mye som ikke var i orden på feriehotellet for det norske reisefølget. De skulle ha et hyggelig opphold på et luksuriøst hotell i Split. Klagene etterpå var mange.
De var misfornøyd med hotellstandarden på det eksklusive feriehotellet, de klaget på rengjøringen, mente det var for mye støy og at de ikke kunne benytte viktige fasiliteter samt at det var for lang vei fra hotellet og inn til byen Split.
Reisefølget – to voksne og to barn – satte derfor frem krav om å få det de formulerte som «et betydelig prisavslag.»
Luksuriøst hotell
Dette nektet reisearrangøren, TUI, å innfri. Derfor mente de at de ville få bedre resultat ved å sende saken inn til klagenemnda for pakkereiser. Den har nå vurdert nordmennenes krav.
Turen gikk til Hotell Le Meridien Lav Split, og varte en uke i juli.
Dette er et hotell av beste kvalitet som TUI har å by på, og og er utstyrt med 5 T’er som er toppratingen hos reiseselskapet. Det omtales bl.a. slik:
«På Le Meridien Lav bor du luksuriøst ved en privat strand og marina i Split. Her kan du kombinere sol- og bad med shopping i fine butikker og spaserturer i gamle smug og gater, » skriver TUI.
Fant masse feil
For nordmennene må møtet med hotellet vært en nedtur. For da de kom hjem etter ferien, var det en lang liste med feil de hadde funnet og som de mente kvalifiserte for erstatning:
- Terrassen var ubrukelig på grunn av dueavføring og støy. Duene var sjenerende, og det var ekkelt.
- Klager kunne ikke sitte på terrassen.
- Bassenget var skittent og de fant lange hår i vannet.
- Det var ikke lov å bruke badeleker i bassenget.
- Det var lang avstand til Split, og de måtte bruke taxi på grunn av fare for kriminalitet.
- Familien måtte spise alle måltider på hotellet, noe som ble dyrt for dem.
- Familien bestilte også båttur, men der de hadde bestilt redningsvester som ikke var om bord da de kom.
Gjorde kjent tabbe
Skuffelsen over luksuslivet gjorde at nordmennene ville ha penger tilbake. Og klaget. Men, så gjorde de den store tabben mange gjør i en slik situasjon:
De sørget ikke for å klage mens de befinner seg på reisemålet, men først etterpå. Da er løpet kjørt.
TUI har derfor svart at dersom klager hadde kontaktet TUI mens de var på reisemålet, kunne de ha kontaktet hotellet og krevd at de fulgte opp klagerens henvendelser om fugleskitt og fjær på terrassen. At bassenget var skittent ville de tatt opp og sørget for at hotellet utbedret forholdene.
Selskapet avviste også at det kunne ansees som en mangel at TUI ikke hadde oppgitt at man ikke hadde anledning til å ha badeleker i bassenget, eller at det var problemer knyttet til utflukter som de hadde bestilt gjennom hotellet.
Klar konklusjon
Derfor avviste TUI kravet.
Klagenemnda landet på samme konklusjon – avslag – og viser til pakkereiselovens bestemmelser om reklamasjon:
– Reklamasjonen skal fremmes uten ugrunnet opphold og TUI har av den grunn en adgang og plikt til å avhjelpe forholdene på reisestedet. Reklamasjonen hva gjelder dueproblematikk og manglende renhold i basseng, er begge forhold som med enkle midler sannsynligvis ville blitt avhjulpet enten ved TUIs direkte kontakt med hotellet, rombytte eller hotellbytte. Klager har videre gjentatte ganger på sms blitt oppfordret til å ta kontakt med TUI dersom det var forhold hun ikke var fornøyd med på reisen. Nemnda anbefaler at klager ikke gis medhold, konkluderer nemnda enstemmig.