Turistskatt innføres i nytt populært turistområde

Nå sniker turistskatten seg inn flere steder i Portugal. Den mest populære destinasjonen for nordmenn holdes likevel utenfor. Foto: Shutterstock

Nordmenn og andre gjester har for lengst vennet seg til å betale noen euro i ekstra skatt ved opphold på populære reisemål i Søer-Europa.

Nå kommer det enda flere.

Denne gangen i Portugal hvor områder som Faro, Vila Real de Santo António nå får følge av Olhão. Sistnevnte ligger like øst for Faro og innfører turistskatt om kort tid.

Mest i høysesong

Nå blir det ikke store summen, i alle fall ikke i første omgang. Ifølge Portugal News legger Olhão seg på 2 euro per døgn per person i høysesongen – fra april til og med oktober. Resten av året vil skatten være 1 euro.

Barn under 16 år og opphold lenger enn fem netter er unntatt. Det betyr at hver turist vil betale maksimalt 10 euro, eller rundt 120 norske kroner.

Dette er likevel nok til å innbringe et par millioner norske kroner i de offentliges kasser på Algarve-kysten.

Ikke i Albufeira

Da er det verdt å merke seg at et av de alle mest populære feriemålene langs sørkysten av Portugal, Albufeira, ennå ikke har planlagt innføring av den samme skatten.

Skatten i Olhão er ventet å bli offisielt annonsert i løpet av de nærmeste dagene. Deretter vil den tre i kraft med umiddelbar virkning.

Myndighetene i Olhão har sagt at de skal bruke halvparten av inntektene fra den nye skatten til å dempe slitasjen som følge av økt turisme, og sikre bedre renhold og å øke sikkerheten for fastboende og besøkende.