Massiv prisdumping av flybilletter med charterfly

Den som har noen hundrelapper til overs kan skaffe seg flybillett tur/retur til mange populære feriemål i Sør-Europa nå. Foto: Privat

De som planlegger en reise til et av de populære reisemålene i Sør-Europa, har nå muligheten til å spare tusenvis av kroner på flybilletten. Det gjelder bare å velge riktig transportør.

For nå selger pakkereiseselskapene Ving, TUI og Apollo billetter med kraftig rabatt til feriemål i Spania, Hellas og Tyrkia. Billettene dumpes for noen få hundrelapper.

– Det er stor interesse nå som prisen på kun fly er så lav på flyavganger med kort tid til avreise. Vi selger en god del av disse nå, sier Norge-sjefen for Ving, Marie-Anne Zachrisson, til flysmart24.

Populære feriesteder

Normalt pleier gi bort-prisene ofte å dreie seg om lokkepriser for én vei. Slik er det ikke med det salget som er i gang nå. Det gjelder tur/retur-billetter.

Årsaken til at det nå dukker opp en mengde sterkt rabatterte billetter, er det vakuumet som alltid melder seg etter at skoleferien er slutt.

– Vi tok høyde for at etterspørselen avtar når skolestart nærmer seg allerede i planleggingen av flyprogrammet for sommer 2023. Derfor er utbudet av reiser og ferie på et lavere nivå i ukene som kommer enn vi kunne tilby for eksempel i juli, sier Zachrisson.

To land dominerer

Det er Spania og Hellas som dominerer tilbudene som ligger ute nå, og som i hovedsak gjelder fra Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim.

Spesielt mange billetter er det til tunge charter-reisemål som Kreta, Rhodos, Mallorca mens det er noen billetter også til populære feriesteder som Antalya i Tyrkia og Larnaca på Kypros.

Reisene skjer med selskapenes charter-avganger. Det betyr at de er låst i lengden, enten 7 dager eller 14 dager.

Så billig kan du reise

En gjennomgang av prisene som flysmart24 gjorde fredag, viser at det er mulig å sikre seg tur/retur-billetter for godt under tusenlappen. Dette er et prisnivå som er langt under ruteflyselskapene.

Dette er bare et tilfeldig utvalg av fem eksempler på hvilket prisnivå tur/retur-reisene ligger på:

  • En billett (7 dgr.) fra Oslo til Mallorca den 22. august koster hos Ving kr. 695.
  • En billett (7 dgr.) fra Oslo til Kos den 23. august koster hos Apollo kr. 684.
  • En billett (7 dgr.) fra Trondheim til Chania på Kreta den 24. august koster hos Ving kr. 595.
  • En billett (7 dgr.) fra Stavanger til Chania på Kreta den 26. august koster hos Ving kr. 595.
  • En billett (7 dgr.) fra Bergen til Kreta den 26. august koster hos Ving kr. 595.

Vær obs på prisfellen

Disse billettene er kun flysete og med håndbagasje inkludert.

Selv om flybillettene kan være billige, minner Ving-sjefen på at det kan være vanskelig å finne de billigste hotellrommene i Syden akkurat nå.

– Det er jo høysesong i mange land rundt Middelhavet. Derfor er det nok ikke så enkelt å finne billige hotellovernattinger på egen hånd. Men noen har sikkert tilgang til privat overnatting. Da blir det en meget billig sensommerferie, sier Zachrisson.