Tøffere konkurranse på nordisk rute fra i dag av

Finnair og Norwegian klar for avgang fra Vanda-flyplassen i Helsingfors. Fra søndag av er det tre flyselskaper på ruten Oslo - Helsingfors. Foto: Shutterstock

Fra helgen av går flyselskapene over fra sommer- til vinterprogram. Det betyr samtidig tøffere konkurranse på én bestemt rute i Norden.

Normalt sett har det vært to selskaper som har slåss om non stop-passasjerene mellom Oslo og Helsingfors – Finnair og Norwegian.

Fra søndag av er konkurransen økt til tre selskaper. SAS kaster seg inn i på ruten. Første avgang tok av fra Gardermoen klokken 10.24 i dag morges.

Attraktive avganger

At det blir flere om benet skremmer ikke den dominerende aktøren på denne strekningen, det finske selskapet Finnair.

– Nei, vi har publisert vårt trafikkprogram for vinteren og planlegger ingen endringer for våre Oslo-flyvninger. Finnair tilbyr gode forbindelser til Asia, Midtøsten, Nord-Amerika og Europa med korte mellomlandinger i Helsinki. Vi tror disse forbindelsene vil fortsette å være relevante og attraktive for våre norske kunder, sier Robert Lönnblad, Europa-sjef i Finnair, til flysmart24.

Seks daglige

Finnair holder fast med sine opptil fire daglige avganger på hverdager på ruten mellom Oslo og Helsingfors, mens Norwegian flyr den samme ruten en gang per dag direkte hele uken, unntatt lørdager.

SAS kommer inn med avganger fire av ukens dager til å begynne med. Så blir antall rundturer begrenset til to i uken – fredager og søndager. Avgangstiden blir morgen og formiddag, og ruten har en flytid på 1 time og 25 minutter.

Med den nye SAS-ruten blir det totalt opptil seks direkte-avganger mellom Oslo og Helsingfors daglig. Selskapet skal drive ruten frem til mars 2024.

Finnenes svar på Avinor, Finavia, er svært glad for å se at SAS er tilbake igjen på Oslo-ruten:

Viktig knutepunkt

–  SAS-ruten fra Oslo er et svært velkomment tillegg til flyselskapets allerede omfattende rutetilbud på Finavias flyplasser, sa direktør for ruteutvikling, Petri Vuori, da rutenyheten ble lansert.

Helsingfors er et viktig knutepunkt for mange norske reisende, ikke minst de som skal til Thailand og andre land i Asia på jobbreise eller på ferietur.

Finnair har alltid hatt et godt grep på passasjerene, med sine mange direktelinjer østover. Det er rask transfer i Helsingfors.