Rike amerikanere strømmer til nordmenns feriefavoritt

Amerikanerne har falt for Mallorca, og neste sommer blir det daglige avganger fra New York til Palma. Foto: Shutterstock

Amerikanerne har virkelig fått opp øynene for mange av de europeiske feriefavorittene. Nye flyruter er satt opp foran neste sommersesong.

Mallorca har blitt en av de viktigste av de nye feriedestinasjonene for amerikanerne i Europa, slik flysmart24 har skrevet tidligere.

Antall amerikanske turister har vokst kraftig og på kort tid blitt den tredje største turistgruppen, bare slått av briter og tyskere. Øya er også en feriefavoritt for nordmenn.

Populære gjester

At amerikanerne er velkommen, er ikke rart. Svært mange av dem tar inn på luksushoteller, og har et meget høyt forbruk i løpet av feriene sine.

De er storforbrukere på restaurantene, og strør om seg med tips – som de er vant med hjemmefra.

Derfor møtes det med stor glede på øya at et av de største flyselskapene i USA, United Airlines, har en sommerrute til øya.

Direkteflyene fra New York til Palma startet i fjor med tre avganger i uken. Flyene ble raskt fylt opp. Fra sommersesongen neste år skal kapasiteten økes og ruten skal flys hver dag.

Hele året

Selskapet har rapportert om en økning i etterspørselen på 30 prosent for flyvningene denne sesongen, og utvider derfor kapasiteten. Ruten blir omtalt som den mest lønnsomme Spania-ruten.

Nå vil myndighetene på Mallorca utvide flyforbindelsen enda mer. De vil samarbeide med flyselskaper slik at USA-ruten blir en helårsrute, skriver den spanske avisen Ultima Hora.

I år startet ruten i juni. Neste år vil ruten starte opp allerede fra 24. mai og skal flys med en Boeing 767-400ER, et større fly enn planlagt. Ruten skal flys til slutten av september.

Nå ser det ikke ut til at United er alene om å ha fått øyene opp for Mallorca.

Fra Miami også?

Konkurrenten, American Airlines, planlegger også å opprette ny rute til Palma. Det vil i så fall skje fra Miami. Det er i første omgang snakk om en ukentlig avgang.

I tillegg til å dekke etterspørselen mellom Miami og Mallorca, vil en slik rute også gjøre det enklere å fly til Mallorca også fra andre destinasjoner som Aruba, Cuba og Mexico.

Blir ruten satt i gang vil man altså oppleve at det opprettes non stop-forbindelse mellom amerikanernes mest populære sol- og badedestinasjon til det mest populære europeiske sol- og badereisemålet.

Passer perfekt

At storforbrukende amerikanere nå inntar øya i stadig økende omfang, passer turistindustrien på øya helt perfekt.

Mallorca har de senere årene bestemt seg for å forlate masseturismen. Det til fordel for det de selv omtaler som en satsing på «kvalitetsturister.»

Det er gjester som har krav til gode hoteller, naturopplevelser og som kommer til øya for å undersøke og bruke dens ulike tilbud, både sosialt og kulturelt.

Mallorca ønsker ikke lenger turister som legger seg på en solseng straks de ankommer, og blir der resten av ferien.

PS: Ifølge Routesonline.com åpner United også rute fra New York til Faro på Algarvekysten, og den skal flys fire ganger i uken.