Skal fly solturister fra ni norske flyplasser

Norwegian skal fortsatt fly for pakkereise-arrangøren Norwegian. Ny avtale er gjort for vinteren og sommeren. Foto: Knut-Erik Mikalsen

I de senere årene har det utviklet seg et tett samarbeid mellom pakkereise-selskapene og utvalgte flyselskap.

Mens Ving stort sett flyr med sitt eget flyselskap, Sunclass Airlines, har konkurrentene TUI og Apollo valgt å satse på å kjøpe mesteparten av flyoppdragene av henholdsvis Norwegian og SAS.

Nå har TUI vært på shoppingtur igjen, og gjort avtale for ni norske flyplasser.

Vinter og sommer

Selskapet har signert en ny avtale med Norwegian, og den gjelder for vintersesongen 2023-2024 og for sommersesongen 2024.

Norwegian skal levere over 70 prosent av TUIs charterkapasitet i Norge kommende vinter og sommer. 

– Sammen skal vi fortsette å utvikle den beste ferieopplevelsen, sier Tommy Serban kommersiell direktør i TUI i Norden i en pressemelding.

Gjelder disse flyplassene

TUI er den største charteroperatøren Norwegian har et samarbeid med, og disse to selskapene har samarbeidet siden 2010.

I Norge flyr Norwegian for TUI fra Bergen, Stavanger, Haugesund, Ålesund, Bodø, Evenes, Tromsø, Torp i Sandefjord og Oslo til destinasjoner i Spania, Hellas, Kypros, Italia, Bulgaria, Kroatia og Tyrkia. 

I Sverige flyr Norwegian fra flyplassene i Karlstad og Kalmar til Gran Canaria i Spania samt fra Stockholm til Catania i Italia. Flyvningene i Danmark går fra Københavns flyplass til Mallorca i Spania og Catania i Italia.