Skrev mistenkelig beskjed – da avbrøt kapteinen flyturen

Vueling-flyet snudde og landet i Roma etter at besetningen så det de oppfattet som en mistenkelig beskjed. Foto: Ragnhild Grindstad Hopland

Enhver ansatt i et flyselskap er på alerten hvis man observerer mistenkelige hendelser om bord på fly. De har stor oppmerksomhet mot faren for anslag mot flyet.

Frykten for et terror-angrep fikk kapteinen på et fly fra det spanske flyselskapet Vueling til å avbryte en flyvning fra Paris til Kairo for noen dager siden.

En av passasjerene hadde da skrevet en beskjed på en erklæring som besetningen oppfattet som «Jeg elsker Allah.»

Ba om medisiner

Det var nok til at flyvningen ble avbrutt, og flyet ba om å få lande i Roma. Ved landing i Roma ble mannen pågrepet av italiensk politi, skriver nettstedet Airlive.net.

Besetningen hadde da merket seg oppførselen til den 29 år gamle egypteren. Han ble stadig mer høyrøstet etter at flyet hadde tatt av.

Mannen skal ha følt seg syk, og ba angivelig om medisiner.

Ropte og skrek

Det var i den forbindelse at besetningen ba mannen skrive under på at han hadde tatt medisinene på eget ansvar.

En av de ansatte mente å se at mannen skrev at han elsket Allah på skjemaet. Usikkerheten om mannens tilstand var stor nok til at fartøysjefen besluttet å gå ned for å overlate mannen til politiet.

Han ropte og skrek på arabisk, italiensk og gebrokkent engelsk da han ble ført ut av flyet. Han ble senere dimittert, uten at saken ble fulgt videre opp av politiet.