Ny bonusordning hos SAS – belønningen er hemmelig

SAS vil premiere kunder som opptrer klimavennlig i forbindelse med sine flyreiser. Her er SAS-maskin i retro-bemaling. Foto: Knut-Erik Mikalsen

SAS forteller i dag om en helt ny bonusordning der medlemmene av Euro Bonus skal få belønning etter hvor klimabevisste de opptrer i forbindelse med flyreisene sine.

De må opptre klimavennlig i et helt år, og gjøre 10 grønne valg. Det kan dreie seg om å gi bort bonuspoeng, eller å fravelge matservering der dette er inkludert i billetten.

Deretter vil det vanke en premie eller en belønning. Men, hva den går ut på er det ikke mulig å si i dag:

Røpes over nyttår

– Nei, hvilke premier eller belønning det er snakk om når man har tatt 10 eller flere grep fra listen, blir kjent ved lansering i januar, sier pressesjef Tone Sund i SAS til flysmart24.

Den nye bonusordningen lanseres over nyttår og heter SAS Euro Bonus Conscious Traveler.

Det er rett og slett et belønnings-program som gjør det mulig for Euro Bonus-medlemmer å ta bevisste valg når de reiser med SAS – og bli belønnet for det.

Kvalifisere seg

Ved å fullføre ti eller flere bevisste skritt i løpet av et kalenderår, vil Euro Bonus-medlemmer kvalifisere seg som en bevisst reisende og få tilgang til en rekke belønninger.

Strategien bak opplegget er å få kundene til større miljø- og klimabevissthet, og å motivere reisende til å gjøre bærekraftige valg uansett hvilken reise de er på.

SAS presenterer flere tiltak som kvalifiserer for belønning ved at medlemmer må vise seg som en bevisst reisende. Deretter får man tilgang til det selskapet skiver er «en rekke belønninger.»

Dette må du gjøre

For å kvalifisere seg for belønning må man blant annet lære mer om bærekraftig flydrivstoff, delta i innkjøp av biodrivstoff, donere Euro Bonus-poeng til veldedighet eller bevisst kjøpe produkter i SAS Euro Bonus-butikken for å redusere fotavtrykket ditt hjemme.

Dessuten medvirke til å redusere matsvinn ved å forhåndsbestille eller velge bort måltider, og å foreta mer bærekraftige valg under hele reisen – også på destinasjonen.

Som et resultat av lanseringen vil Euro Bonus Conscious Traveler SAS avvikle tilbudet av karbonkompensasjon til Euro Bonus-reisende.