Tøff periode for SAS – roer ned om Euro Bonus

Et SAS-fly har akkurat landet på flyplassen på Svalbard. Nå ser selskapet lysere på fremtiden med nye eiere. Foto: Privat

SAS har i dag lagt frem et regnskap for siste kvartal som viser et underskudd på 2,1 milliarder kroner. Nå forsøker selskapet å roe markedet foran de endringene som skal skje med nye eiere.

Selskapet er på spranget inn i en ny og mer avklart økonomisk situasjon, med bl.a. flykonsernet Air France-KLM som kommer inn på eiersiden.

Det betyr også at SAS skal avslutte sitt medlemskap i verdens største flyallianse, Star Alliance, og skal inn i den minste av de tre alliansene – Skyteam.

«Vil ikke bli påvirket»

I den forbindelse har det vært betydelig uro og usikkerhet rundt Euro Bonus-ordningen.

I forbindelse med dagens resultatfremlegging skriver SAS at eierskiftet ikke kommer til å bety noen umiddelbare endringer i selskapets bonus-tilbud:

– SAS er fortsatt en del av Star Alliance og våre Euro Bonus-medlemmer vil fortsette å nyte godt av sine vanlige fordeler når de flyr med våre partnerflyselskaper. Medlemmer kan fortsette å samle og tjene poeng akkurat som i dag, og deres fordeler når de flyr med SAS vil ikke bli påvirket, skriver selskapet.

SAS-sjefen: – Spennende

Om overgangen fra Star Alliance til Skyteam sier SAS’ konsernsjef Anko van der Werff:

–  Overgangen til et partnerskap med Skyteam staker ut en klar vei videre for SAS. De nye mulighetene som et medlemskap i SkyTeam åpner for, betyr at vi skal kunne forbedre SAS sitt tilbud ytterligere. Dette til beste for våre kolleger, kunder og lokalsamfunnene vi opererer i. Dette er virkelig et spennende steg for SAS, mener van der Werff.