Enda en ny flyrute til nord fra Sør-Europa

Det sveitsiske flyselskapet Edelweiss med enda en ny rute til Norge. Her på flyplassen i Las Palmas. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Sør-europeernes appetitt på Norge-opplevelser ser ut til å være sterkt økende for tiden.

Norge, og i særdeleshet Nord-Norge, fortsetter derfor å trekke til seg flyruter fra Sør-Europa. Nå kommer enda en ny rute.

Det gjelder en non stop-forbindelse fra Zürich til Harstad/Narvik lufthavn Evenes.

Lofoten og midnattssol

Den skal starte til sommeren, og det er flyselskapet Edelweiss som skal operere ruten. Dette er et selskap som er eid av det nasjonale flyselskapet i Sveits, Swiss Air Lines.

Evenes blir på nettsidene til Edelweiss omtalt som Evenes/Lofoten.

Det levner liten tvil om at det er både naturopplevelser og midnattssol-turisme som står i fokus når denne ruten skal markedsføres.

Avgang hver mandag

Ruten har faste avganger hver mandag, og første tur nordover blir mandag den 10. juni. Den skal ifølge nettsidene til selskapet flys til og med 26. september.

Avgang Zürich er klokken 11.45, med landing på Evenes klokken 15.20. Returen er satt opp klokken 16.15 med landing i Sveits klokken 19.55.

Ruten skal flys med en Airbus A320.

Øker til nord

Dette blir Edelweiss-selskapets andre rute til Nord-Norge. Fra før av flyr selskapet også til Tromsø fra Zürich.

Nettopp Tromsø Lufthavn har fått mange ruter fra Europa. Den største flyplassen i Nord-Norge opererer med 16 ulike utenlandsruter, noe som er en kraftig økning i løpet av de seneste årene.

Flyplassen blir i år den femte største i Norge på utenlandsruter, bare slått av Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim.