SAS økte forspranget kraftig på bare én måned

SAS øker forspranget til erkerivalen Norwegian. Her fra Alta hvor flyets besetning finner motivet så vakkert at det bør fotograferes. Foto: Kåre M. Hansen

SAS har satt Norwegian ettertrykkelig på plass i kampen om å være det største flyselskapet i Skandinavia. 

SAS har økt forspranget kraftig den siste måneden og har nå totalt en halv million flere passasjerer enn sin norske konkurrent. 

Dette viser trafikk-tallene i november for de to selskapene.  

Økt på én måned

SAS fraktet i årets nest siste måned 1 840 000 reisende, mens Norwegian stoppet på 1 348 000 reisende. 

Dette gir et forsprang på 492 000 passasjerer i SAS sin favør. 

I oktober var SAS sitt forsprang på 138 000 passasjerer. SAS økte derfor avstanden til Norwegian med over 350 000 reisende bare på én måned. 

Sjefen for SAS, Anko van der Werff, er fornøyd med passasjerutviklingen: 

Alle avganger fløyet

– At 1,8 millioner passasjerer reiste med SAS i november, tilsvarer en økning på 10 prosent sammenlignet med november i fjor, sier SAS-sjefen. 

Han er også fornøyd med at så godt som alle oppsatte flyvninger ble gjennomført i denne måneden – regulariteten var på 99,2 prosent. 

I tillegg ble en større andel av setene solgt. Kabinfaktoren endte på 72 prosent, noe som betyr at det satt betalende passasjerer i syv av ti seter som SAS la ut til salgs denne måneden.  

Færre flyvninger

Det er opp mer enn 3 prosent i forhold til samme periode i fjor. 

Hos Norwegian er konsernsjef Geir Karlsen også tilfreds med passasjertallene for november, selv om de var 2 prosent lavere enn samme måned i fjor.

– Jeg er godt fornøyd med trafikktallene i november, som sesongmessig er blant årets svakeste måneder. Vi har tilpasset kapasiteten betydelig for å møte variasjoner i etterspørselen om vinteren, sier Karlsen. 

Åtte av ti seter solgt

Hos Norwegian er kabinfaktoren høyere enn hos SAS, og endte på 82 prosent.

Åtte av ti seter ble altså solgt. 

– I tillegg er vi helt i toppskiktet på regularitet, og i november gjennomførte vi så godt som alle våre nesten 10 000 flyvninger, sier Karlsen.