Har fått nok av trange seter – spanderer på seg flyluksus

Qatar Airways merker en økt etterspørsel etter billetter på business class på ruten fra Oslo. Foto: Shutterstock

De som har reist på lange flyturer, vet hvor slitsomt det kan være å fly i timevis i trange seter og gjerne overfylte fly.

For å unngå at turen skal bli utmattende, er det stadig flere nordmenn som velger å kjøpe seg opp til business class.

Dette merker man tydelig på Qatar Airways, som flyr to ganger om dagen mellom Oslo og selskapets hovedknutepunkt i Doha. Også andre selskap har meldt om samme trend.

Foran i flyene

Med business-billetter på lommen får reisende ikke bare bedre service før og under reisen, men også en oppgradert komfort og høyere kvalitet på servering av mat og drikke.

Dessuten er setene laget slik at de kan felles ned til en seng, slik at reisende kan sove seg frem til destinasjonen.

I en melding til flysmart24 melder Qatar Airways at de har registrert en økning i bestillingen av billetter på business class med 6 prosent fra 2022 til 2023, og sammenligner salget med tiden før pandemien.

Spandere på seg selv

Qatar Airways tror mange ønsker å premiere seg selv og betale de ekstra tusenlappene det koster for å sikre seg en bedre reiseopplevelse enn de ville hatt bak på økonomiklasse.

– Ja, denne endringen viser nok reisendes ønsker om en mer eksklusiv reiseopplevelse etter en dempet etterspørsel under pandemien. Nå vil passasjerene i større grad ha en smak av luksus, mener selskapet.

Også fritidsreisende

Det er slett ikke bare jobbreisende som jekker opp komforten, også fritidsreisende ønsker å nyte en bedre reise når de flyr langt:

– Vi ser at økt salg av business class-billetter ikke bare gjelder viktige forretningsmarkeder som Hongkong og Japan, men også på populære fritidsdestinasjoner som Australia, heter det i meldingen.

Qatar sier de også merker en stor vilje blant nordmenn til å reise, tross en mer presset privatøkonomi som følge av en galopperende inflasjon.

Mest populære reisemål

– Nordmenns reiselyst har fortsatt inn i det nye året, melder selskapet og avslører samtidig hvilke destinasjoner som er mest populære for dem som reiser fra Oslo Lufthavn.

De tre mest populære destinasjonene er Bali, Bangkok og Manilla. At Bangkok scorer høyt, har sammenheng med den høye populariteten Thailand har som ferieland blant nordmenn.

Deretter følger Doha i Qatar, Colombo på Sri Lanka, Jakarta i Indonesia, Singapore, Maldivene, Dhaka i Bangladesh og Melbourne i Australia.