Stor avtale for SAS i boks – skal fly pasienter

Stor avtale i boks for SAS, skal være prioritert selskap for helseforetakene i Norge i fire år fremover. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det at SAS i de siste par årene har gjennomlevd en meget krevende økonomisk situasjon ser ikke ut til å skremme helseforetakene i Norge.

Ikke før er SAS reddet fra økonomisk havari gjennom å få nye eiere, før selskapet får tildelt en kontrakt på 214 millioner kroner årlig fra helseforetakene.

Etter endt anbudsprosess har SAS blitt tildelt størstedelen av spesialisthelsetjenestenes passasjervolum, og det for 4 år fremover:

Dette er avtalen

SAS ble foretrukket som førstevalg på de mest trafikksterke strekningene i Norge. Det vil si at avtalen inkluderer blant annet flyvninger mellom Oslo og Stavanger, Bergen, Trondheim, Bodø og Tromsø

Sjefen for SAS i Norge, konserndirektør Kjetil Håbjørg, er svært fornøyd:

– Vi er glade og stolte over at helseforetakene viser oss denne tilliten. Kontrakten inkluderer noen av de mest betydningsfulle flyreisene vi foretar, med passasjerer som skal til og fra viktig helsebehandling, sier han i en uttalelse.

Avgjørende

Han undeestreker at det i et langstrakt land som Norge er det avgjørende at slik infrastruktur fungerer.

– At SAS tildeles en såpass stor andel av oppdraget, understreker konkurransekraften i tilbudet vårt og vi skal vise oss denne tilliten verdig, sier Håbjørg.

Pasient- og tjenestereisene vil gjennomføres med SAS sine Airbus A320 og Embraer 195-fly, som til sammen utgjør en av Europas nyeste flyflåter.