Rutesatsingen inn i 2025-sesongen tar form

Norse Atlantic Airways har nå deler av rutetilbudet også i 2025 klart. Satsingen på Bangkok fortsetter. Foto: Norse Atlantic

For mange reisende er det viktig å kunne kjøpe billetter i god tid. Det gjelder ikke minst på de oversjøiske reisene.

Nå begynner rutemulighetene fra Norge å avtegne seg tydeligere for det nye norske langdistanseselskapet Norse Atlantic Airways.

Norse har lagt ut det meste av sitt ruteopplegg, for ruten til Bangkok så langt frem som inn i 2025-sesongen.

London viktigst

SAS fortsetter med sin nedskalerte satsing på Oslo der New York blir eneste direkterute.

Det norske markedet ser heller ikke ut til å bli noen storsatsing for Norse Atlantic heller.

Den rollen er det London Gatwick som har overtatt. Det er her det største passasjerpotensialet fins, og flest nye ruter kommer.

Ikke desto mindre har Norse satset på å fly to langruter gjennom vinteren fra Gardermoen. Det gjelder avganger til Bangkok og til Miami.

Bangkok inn i 2025

Her har Bangkok ifølge selskapet selv blitt en stor suksess. Derfor har selskapet besluttet å forlenge denne ruten gjennom sommeren med to ukentlige flyvninger (onsdager og lørdager) frem til 7. september.

Så er det en liten pause frem til vintersesongen tar til 31. oktober. Derfra flys ruten to ganger i uken (torsdager og lørdager) frem til mars 2025.

Så girer man opp til tre ganger i uken i forbindelse med julen og påsken.

Øker etter hvert

Ved siden av Bangkok er Norse i gang med vinterruter også til Miami. Denne ruten har ikke dukket opp med ruteoppsettet inn i 2025 ennå.

– Hele programmet for sesongen 2024/2025 er ikke ferdig ennå, sier kommunikasjonsdirektør Philip Allport i Norse Atlantic til flysmart24.

Miami ligger inne med en ukentlig avgang på lørdager frem til 30. mars.

Så blir det en pause frem til 16. mai. Da kommer non stop-ruten i gang igjen, og skal flys to ganger i uken gjennom sommeren – på mandager og torsdager fra Oslo.

Andre USA-ruter

Norse flyr også fra Oslo til New York og Los Angeles. Dette er sesongruter som har vinterpause nå, men som skal flys i deler av sommersesongen.

Til New York blir det non-stop forbindelse til JFK-flyplassen i New York fra 16. mai. Denne ruten skal flys tre ganger i uken, hver tirsdag, torsdag og lørdag.

Til Los Angeles flyr Norse fra 17. mai og legger opp til to avganger i uken – tirsdager og fredager. Ruten er satt opp frem til 6. september.