Amerikanere strømmer inn over norske ferie-favoritter

Amerikanske flyselskaper satser hardere på de populære europeiske feriemålene med nye direkteruter. United Airlines satser herfra, fra Newark-flyplassen ved New York. Foto: Morten Uglum

Strømmen av amerikanske turister til områder i Europa som vi trygt kan omtale som norske ferie-favoritter, ser ikke ut til å ha noen ende.

USAs flyselskaper har foran kommende sommersesong satt opp en rekke nye ruter til de mest populære, solsikre og varme europeiske feriestedene i Spania og Hellas.

På feriemålene jubles det over denne økte interessen. Amerikanerne er storforbrukere. De strør om seg med penger og er rause med tips på restaurantene.

Ny United-rute

Sist ute nå er United Airlines som fra sommeren av er i gang med en helt ny rute fra  Chicago O’Hare til Athen. Den starter i slutten mai.

Den var planlagt med fem ukentlige avganger, nå er den jekket opp til daglig gjennom hele sommeren,

Den supplerer to andre United-ruter til Hellas, fra New York og Washington, og understreker den fornyede interessen amerikanere har for å legge ferieturene sine til Europa.

I tillegg flyr Delta Air Lines til Athen fra JKF-flyplassen i New York og fra Boston.

Direkte til feriemålene

Som flysmart24 har skrevet tidligere, har United Airlines også satt opp en rekke ruter til Spania og økt frekvensen der foran kommende sommer.

Her har selskapet valgt å legge rutene til de populære feriemålene direkte, og ikke til hovedstaden slik som tilfellet er med USA-selskapenes ruter til Hellas.

Ikke minst får Mallorca mange amerikanske turister, med daglig ankomst fra New York til Palma-flyplassen.

Vil også være med

Også Kanariøyene, i først omgang Tenerife, har hatt direktefly fra USA siden 2022, og den ruten fortsetter.

Nå har også Gran Canaria kastet seg på denne økte amerikanske interessen og jobber også for en non-stop forbindelse fra New York.

United Airlines og Delta Air Lines har begge ruter til Madrid og Barcelona. United flyr også til Malaga, og selskapet ser ut til å ville utvide denne satsingen ytterligere.