Fortsetter å utfordre SAS og Norwegian på pris til Syden

Det latviske flyselskapet Air Baltic fortsetter å konkurrere med SAS og Norwegian på ruter til Gran Canaria. Foto: Shutterstock

I fjor kastet det latviske flyselskapet Air Baltic seg inn i konkurransen om norske reisende til den norske vinterferie-favoritten Gran Canaria.

Den satsingen fortsetter også inn i neste sesong, bekrefter kommersiell direktør i Air Baltic, nordmannen Thomas Ramdahl, overfor flysmart24.

Dermed er det klart at det fortsatt blir tre ruteflyselskap som skal slåss om de reisende fra Norge med non stop-ruter til flyplassen i Las Palmas.

Air Baltic legger seg lavt i pris. Onsdag morgen er det ennå mulig å få tur/retur-billetter for under 2 000 kroner nå.

Voksende marked

Både SAS, Norwegian og Air Baltic vil satse på denne stadig voksende trafikken, i tillegg til alle charterselskapene.

Det latviske selskapet kastet seg inn i denne konkurransen fra sist høst, og har medvirket til å presse prisene på de dagene de har hatt avganger. Det ser de ut til å fortsette med også i neste sesong.

Air Baltic sine avganger ble satt opp fra selskapets base på flyplassen i Las Palmas, der selskapet har hatt to fly stasjonert gjennom sesongen.

Fra Norge om morgenen

Derfra har de fløyet til Oslo, Sandefjord og Bergen. Fordi flyene har base på Gran Canaria, har avgangene startet om morgenen fra Las Palmas.

Det har betydd sene ettermiddagsavganger til Gran Canaria fra Norge, og landing på ferieøya først om kvelden.

Nå gjør selskapet imidlertid en vri fra neste vinter av.

Nå skal flyene ha utgangspunkt i Norge, og fly ut fra de norske flyplassene fra morgenen av.

– Dette vil gi reisende et enda bedre tilbud, sier Ramdahl.

Ruter klare

Det endelige ruteopplegget for neste vinter er ennå ikke spikret, men så langt er det klart at rutene fra Torp Sandefjord Lufthavn og Oslo Lufthavn fortsetter.

Avgangene fra Torp blir på lørdager fra 2. november, mens Oslo-ruten skal gå på søndager fra 3. november.

Avgang Torp blir 08.45 med landing i Las Palmas klokken 13.20. Returen går fra Las Palmas klokken 12.20, med landing i Sandefjord klokken 18.40.

Avgang for Oslo-ruten er klokken 08.25 med ankomst Las Palmas klokken 13.15. Returen fra Gran Canaria blir klokken 12.35 med ankomst Gardermoen klokken 19.00.

Avventer tredje rute

Derimot er det uklart om den tredje ruten, fra Bergen Lufthavn, blir gjenopptatt. Dette vil selskapet vurdere nærmere før en endelig avgjørelse blir tatt.

– Vi må se litt mer på responsen før vi utvider satsingen enda mer. Nå legger vi billetter ut i lang tid før neste sesong og får dermed en mye lengre salgsperiode enn før. Derfor kan vi også øke kapasiteten, dersom vi ser at det er behov for det, sier Ramdahl.