Nå plusser Norwegian på Widerøes passasjer-tall

Nå legger Norwegian til Widerøes passasjertall når selskapet offentliggjør passasjertallene for januar. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det tok ikke lang tid før Norwegian inkluderte Widerøes passasjertall i selskapets samlede trafikk-statistikk.

Uker etter at Norwegian har fått klarsignal til å overta Widerøe og har gjennomført handelen, legger Norwegian frem passasjertallene for januar:

Det omtaler selskapet på følgende måte:

Første gang

– I januar hadde Norwegian Air Shuttle 1 138 621 passasjerer mens Widerøe hadde 246 326 passasjerer. Dette betyr at Norwegian-konsernet totalt hadde 1 384 947 millioner passasjerer, heter det i pressemeldingen i dag tidlig.

– For første gang inkluderer vi trafikktallene til Widerøe, og totalt hadde vi i Norwegian og Widerøe nær 1,4 millioner passasjerer i årets første måned. For Norwegian er det svært positivt at fyllingsgraden øker med fem prosent poeng sammenlignet med januar i fjor. Vi ser at etterspørselen til reisemål omkring Middelhavet holder seg spesielt godt, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian, i en pressemelding tirsdag morgen.

Øker mer

Også hos Widerøe er man fornøyd:

– Til tross for en av de verste værmånedene på mange år, fyller vi flyene bedre enn i fjor. Vi øker antall tilgjengelige seter i markedet, men antall passasjerer med Widerøe øker dobbelt så mye, sier administrerende direktør i Widerøe Stein Nilsen. 

Han sier at han opplever at selskapet treffer markedet på en bra måte.

– Arbeidet med å skreddersy tilbudet sammen med Norwegian har allerede startet, sier Nilsen.  

Skal samarbeide

I desember kunngjorde Konkurransetilsynet at Norwegian fikk tillatelse til å kjøpe Widerøe, og transaksjonen ble gjennomført 12. januar.

Norwegian opplyser at det er igangsatt flere prosjekter som har som formål å gjøre reiser med Widerøe og Norwegian sømløse.

Ett eksempel på dette omhandler bakketjenestene, der Norwegian nå bruker Widerøe Ground Handling på flere flyplasser i Norge.