SAS-stunt har satt i gang ville spekulasjoner

SAS tilbyr en tur til ukjent reisemål, og tar betalt i bonuspoeng. Det har satt i gang en tipsflom på nettet. Foto: Knut-Erik Mikalsen

SAS har bestemt seg for å gjennomføre en flytur helt utenom det vanlige. Det har satt i gang ville spekulasjoner på sosiale medier.

Vrien SAS gjør er å tilby en reise der reisemålet er ukjent når kundene bestiller billetten.

Tilbudet heter «Destination unknown – destinasjon ukjent.» De eneste opplysningene kundene får er at flyavgangen er fredag den 5. april og retur er 8. april. Avgang er fra København og oppgitt til rundt klokken 09.

Kortstatus betyr null

De som har lyst til å være med på dette prosjektet må ut med 30 000 Euro Bonus-poeng.

Pressesjef i SAS, Tonje Sund, gjør det overfor flysmart24 klart at selskapet ikke vil kunne fortelle hvor reisen skal gå før nærmere avgang.

Det som er klart er at det dreier seg om en reise eksklusivt for selskapets Euro Bonus-medlemmer.

Når avgjørelsen skal tas om hvem som får være med, blir det ikke gjort forskjell på dem som er basis-medlemmer og dem som har diamant-kort.

Vil være med

– Alle som har nok bonuspoeng til turen kan delta, så det er ikke bare medlemmer med høyere nivå som kan delta. De vil bli valgt tilfeldig, sier Sund.

En av dem som har blitt kjent som en ivrig bonuspoeng-samler hos SAS er Tore Dyrseth. Han er også en av dem som står bak den norske versjonen av bonusnettsiden Inside Flyer.

Dyrseth er ikke fremmed for å kaste seg på et slikt opplegg, selv om reisemålet er ukjent:

– Det er jo veldig spennende, men mye er uklart med tanke på om for eksempel turen fra Norge til København er inkludert i den prisen på 30 000 poeng. Og om hotell og mat på destinasjonen også er inkludert. Men jeg ser på det som et artig stunt og kommer til å prøve å få meg en billett, sier Dyrseth til flysmart24.

«Bare ta sjansen»

Han er ikke helt sikker på om datoene passer:

– Men man får bare ta sjansen. Jeg vil tro mange allikevel henger seg på. Så billettene blir nok raskt utsolgt, sier Dyrseth.

Det nye tilbudet har fått det til å koke på sosiale medier som omhandler bonustilbud og bonusordninger. Det er spenning om hvor reisen skal gå.

Mens noen mener det kan dreie seg om en interkontinental reise til et nytt reisemål som SAS vil teste ut, mener andre igjen at det neppe er annet enn en storby i Europa.

Håper på USA eller Canada

– Jeg tror faktisk det blir litt morsommere enn bare en by i Europa, fordi flyet tilbake lander på mandag. Med litt flaks har de planlagt noe i USA eller Canada med avreise søndag kveld og ankomst mandag morgen, skriver en på Facebook-siden Frequent Flyer Lounge.

En annen tror det ikke er fullt så spennende:

– Min gjetning er et besøk til Paris for å møte Air France, skriver vedkommende. Air France-KLM blir de nye deleierne i SAS.

Flere har sjekket og mener de vet noe:

Leter på nettsidene

– Jeg tror at jeg har funnet det ut. Se på ankomst den 8.april så dukker Madrid opp. SAS flyr ikke dit ellers, mener vedkommende.

De mest ivrige har søkt seg frem på nettsidene til avgangsflyplassen København. På den aktuelle datoen står det oppført en «ukjent destinasjon Schengen.»

Hos Eurobonusjeger.no på Facebook er Madrid blant de stedene det gjettes på, mens det også foreslås at turen går til enten Milano, Paris, Madeira, Tenerife, Barcelona eller Malaga.

En skriver at han ikke liker alle spekulasjonene:

– Skjønner ikke helt poenget med å «finne ut» hvor turen går. Ødelegger ikke det hele poenget med turen og det å reise til et sted hvor man ikke vet ankomststed? spør vedkommende.