Nytt flytilbud til nordmenns vinterfavoritter

Det kanariske flyselskapet Binter vil ha en større bit av flytrafikken til Kanariøyene. Her på flyplassen i Las Palmas. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Et nytt flytilbud har nå dukket opp for nordmenn som skal reise til vinterfavoritten Kanariøyene, og som absolutt ikke må fly direkte fra Norge.

Det er det kanariske flyselskapet Binter som nå satser dristig og har begynt å fly ruter mellom hovedstaden Madrid og Gran Canaria og også Tenerife nord.

Fra begge disse øyene er det også mulig å fly videre på selskapets rutenett til de øvrige ferieøyene. Skal du videre til en av de andre øyene, er denne delen av reisen gratis, lover selskapet.

Lover lavpris

Selskapet har lovet lavpris-operasjoner, og flyr fire ganger om dagen mellom Madrid og øyene.

To avganger på morgen og formiddag, og to avganger på ettermiddag og kveld til hver av øyene.

Selskapet, som er en velkjent aktør på øygruppens flyplasser, har klare ambisjoner med den nye satsingen:

Det skal ta 20 prosent av markedet.

Ny base og nye fly

Først og fremst sikter selskapet seg inn på den store mengden spanjoler som reiser mellom fastlandet og øyene i Atlanterhavet.

Det nye tilbudet vil også være et alternativ for blant annet nordmenn som reiser til Spania fra Norge, og bytter til Binter på Madrid Barajas-flyplassen.

For å få til disse operasjonene har Binter etablert en base på flyplassen i Madrid, og investert i 5 nye Embraer jetfly.

Total dominans

Trafikken mellom fastlandet og Kanariøyene har lenge vært voksende, men her er det total dominans av flykonsernet IAG som eier selskapene som inntil nå har flydd disse rutene.

Iberia, Iberia Express og Vueling er alle eid av IAG, som over lengre tid har arbeidet for å overta også Air Europa.

Hvis denne handelen går i boks vil disse ha 80 prosent av dette markedet mellom fastlandet og Kanariøyene.