Prissjokk i norsk feriefavoritt – turister rasende

Ikke helt billig å leie seg et par solsenger i Alcudia på Mallorca i sommer. Prisene har økt med 40 prosent over natten. Foto: Shutterstock

Feriereisende til de populære destinasjonene sør i Europa har for lengst måttet akseptere et mye høyere prisnivå etter pandemien.

Det som for norske turister opplevdes som ekstremt billig i forhold til her hjemme, er ikke like billig lenger.

Nå har den norske feriefavoritten Alcudia på Mallorca skrudd opp prisen på solsenger med 40 prosent. Det er ingen bagatell for mange, og det kraftige prishoppet får turistene til å rase.

Alt har blitt dyrere

Prisen for å ha det mer behagelig på stranden kan fort koste flere tusen kroner for et par ferieuker.

I badebyen Alcudia, mange barnefamiliers absolutte favoritt om sommeren, må besøkende denne sommeren betale 18,20 euro for to senger og en parasoll. I norsk valuta blir det rundt 210 kroner hver dag.

Dette kommer i tillegg til alt annet som har økt voldsomt i pris: Reisen har blitt dyrere, hotellene har økt prisene og prisnivå på mat og drikke har skutt i været.

Koste på seg

Prisene i de billige landene har økt som følge av den globale inflasjonen de siste par årene, slik som vi har opplevd i Norge.

Det gjelder også de mest typiske produktene turister benytter seg av på en vanlig ferietur. Som det å koste på seg en solseng på stranden på en varm dag, skriver den tyske avisen Mallorca Zeitung.

Dette har blitt en dyrere affære enn før. Da kunne du få solseng for to for noen få euro.

Måtte rykke ut

Det har ikke manglet på reaksjoner. I sosiale medier er folk rasende, og mener prisen nå er uhørt høy. Noen sier at dette får dem til å droppe Mallorca, mens andre peker på at prishoppet er uhørt stort.

En solseng er opp fra 6,50 euro til 9,10 euro, en økning på 40 prosent.

Det betyr at et par som skal tilbringe to uker på Mallorca-favoritten må ut med nesten 3 000 norske kroner kun for å ha en solseng å ligge i på stranden.

Ordfører Fina Linares har måttet rykke ut og forklare den kraftige prisøkningen, og har sagt at de opprinnelige prisene ble satt i 2016 og ikke har vært endret før nå.