Lokker folk til Island for å oppleve vulkan-utbruddet

Lavprisselskapet Play lokker turister til Island for å oppleve vulkanutbruddet på nært hold. Foto: Play Airlines

Det islandske lavprisselskapet Play har kastet seg rundt etter at det igjen er vulkanutbrudd på Island.

Selskapet informerer sine kunder i en epost sendt ut søndag ettermiddag at flyplassen på Keflavik fortsatt er åpen, og at situasjonen rundt det nye utbruddet ikke vil forstyrre flytrafikken til og fra Reykjavik.

Igjen er det på Reykjaneshalvøya utbruddet skjer. Det startet lørdag kveld og er det fjerde siden desember. Utbruddet skal være kraftigere enn de foregående.

Lokker også med billetter

Men, selskapets budskap er ikke bare å avdramatisere situasjonen rundt landets flytrafikk.

Play ser også på vulkanutbruddet som en kommersiell mulighet, og lokker med billetter til øya for å se utbruddet på nært hold.

«Vulkanturisme» har blitt et kjent fenomen, og mange er villig til å bruke mye tid og penger på å reise til områder med utbrudd for å oppleve lavastrømmen mens den ennå pågår.

Spektakulær opplevelse

Det islandske lavprisselskapet, som riktignok ikke har noen ruter til Norge, legger ikke skjul på at det gjerne vil selge billetter til folk utenfor landets grenser.

Play skriver i samme mail at utbruddene er svært godt synlig og er en spektakulær opplevelse:

– Ta en flytur på sparket og se det utrolige Island med egne øyne, oppfordrer selskapet som anbefaler ivrige observatører som å følge med på nettsiden som gir råd om sikkerheten for tilskuere.

Utbruddet har svekket seg noe søndag, men fra Island fortelles det at det fortsatt er godt synlig.