Flere ruter i gang – store forventninger foran sommeren

Den nye ruten fra Torp til København med Air Baltic er i gang. Torp står foran en travel sommersesong. Foto: Nicolay Skeie/Torp Sandefjord Lufthavn

Som en av de få flyplassene utenfor Avinor-systemet har Torp Sandefjord Lufthavn fått tilført flere nye ruter før sommeren, mens andre igjen skal i gang etter en vinterpause.

Mest fokus har det vært på den nye konkurranse-situasjonen mellom Torp og det skandinaviske knutepunktet København.

Her har Widerøe vært alene på markedet en stund. Men ikke nå lenger. Latviske Air Baltic startet sin rute 2. april, og skal fly denne strekningen tre ganger i uken.

«Viktig rute»

Så kommer etter hvert SAS også, det skjer fra 28. april, og skal fly ruten seks ganger i uken.

Når alle tre selskapene er i gang, har Sandefjord-flyplassen i alt 11 avganger til Kastrup i uken.

Tine Kleive-Mathisen er sjef for trafikkutvikling- og kommunikasjon på Torp, og er svært glad over de to nye aktørene:

– Dette blir en svært viktig rute for å komme seg videre ut i verden. Air Baltic samarbeider med blant annet SAS som også starter opp flyvninger fra Torp til København. Med disse to selskapene vil man kunne komme seg raskt og effektivt til blant annet Stockholm, Amsterdam og Paris, for ikke å glemme langdistanseruter til New York, San Fransisco og Tokyo og en rekke andre byer, sier hun.

Tilbake etter vinterpause

Flere andre ruter er tilbake etter vinter-pause:

Blant annet dreier det seg om rutene til Tirana og Palma de Mallorca.

På andre ruter blir det økte frekvenser til steder som Alicante, Malaga, Milano Bergamo, Riga, Wroclaw, Poznan og Zagreb. 

I dag ble de første passasjerene på to nye ruter med Ryanair – til Dubrovnik i Kroatia og Pisa i Italia – sendt av gårde. Begge disse rutene har allerede vist seg å bli veldig populære.

Øker til utlandet

Så langt i år har trafikken på Torp vært god, forteller Kleive-Mathisen:

Totalt per utgangen av mars har 401 000 passasjerer reist via Torp. Det er en liten nedgang i forhold til i fjor. Da reiste 405 000 passasjerer i samme periode.

– Nedgangen skyldes noe redusert kapasitet innenriks til Stavanger og Trondheim i vinter, men begge disse rutene får økning i antall ukentlige frekvenser nå i sommerprogrammet, sier hun.

Utenriks er det en økning på nesten 10 000 reisende til 338 000. Det er økning både til Italia, Spania, England og Romania.