Rabatt på flyplass-parkering – men slett ikke for alle

Passasjerer som bruker beste flyplasser i Norge vil ha mulighet til å få rabatt på parkeringen. Her fra Bergen Lufthavn. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det blir innført rabatt på parkering på Avinor-flyplasser i Norge.

Det er en god og en dårlig nyhet.

Det er nemlig knyttet to klare betingelser for denne rausheten:

Den ene er at rabatten utelukkende gjelder el-biler. Den andre at rabatten bare gjelder på tre av landets 43 Avinor-flyplasser.

Automatisk rabatt

Rabatten omfatter foreløpig kun flyplassene i Stavanger, Bergen og Trondheim.

Her blir rabatten gitt automatisk ved skiltgjenkjenning. Biler med registreringsnummer for el-kjøretøy, vil automatisk få fratrukket rabatten på den endelige regningen.

Landets i særklasse største flyplass, Oslo Lufthavn, omfattes ikke av tilbudet. Her må alle bilister finne seg i å betale full pris.

P-selskapet avgjør

Kommunikasjonsrådgiver Carita Storm Røsaasen på Oslo Lufthavn opplyser til flysmart24 at rabatten er innført fordi Avinor har et mål om å redusere klimaavtrykket.

Konsernet ønsker å legge til rette for tiltak som bidrar til dette i samarbeid med sine partnere.

Når bare tre lufthavner er med i ordningen, forklarer hun dette med at det er et selskap utenfor Avinor som håndterer parkerings-løsninger på de tre aktuelle Avinor-lufthavnene.

Pilot-prosjekt

Selskapet heter APCOA Parking, og hun sier at rabatt-tilbudet er å anse som en pilot, og et samarbeid mellom Avinor og APCOA.

Rabatten som gis er på 10 prosent.

–  Oslo lufthavn er foreløpig ikke en del av dette prosjektet av den enkle grunn at APCOA ikke drifter parkeringsløsningen på Oslo lufthavn, sier Storm Røsaasen.

Kan bli utvidet

I Avinor holder man døren åpen for at det samme tilbudet også kan komme på Oslo Lufthavn:

– Det er naturlig at erfaringene som nå gjøres i Bergen, Trondheim og Stavanger blir sentrale i det videre arbeidet med prisdifferensiering på parkering. Dette kan på sikt bli innført på flere lufthavner dersom tilbakemeldingene er gode, opplyser Storm Røsaasen.

APCOA Parking driver også parkeringsanleggene på flyplassene i Sandefjord og Haugesund.