Spanske Iberia med ny direkterute til Norge

Iberia flyr i dag fast mellom Oslo og Madrid hele året. Nå skal selskapet også åpne rute til Tromsø. Foto: Shutterstock

Det spanske flyselskapet Iberia er for nordmenn flest mest kjent for å fly frosne nordboere til varme og sol i sydligere strøk av Europa.

Denne rutenyheten er annerledes: Nå er det spanjolene som er målgruppen når selskapet til vinteren åpner en ny direkterute fra Madrid til Tromsø.

Det er vinter- og nordlysturismen som lokker, og som har fristet mange andre flyselskaper til å åpne rute til ishavsbyen og det øvrige Nord-Norge, slik flysmart24 har skrevet.

«Alle vil til Tromsø»

 Ruten vil ha to ukentlige flyvninger fra 1. desember til 2. mars, melder Avinor mandag.

–  Vi opplever vekst fra hele verden til Tromsø, og Spania er intet unntak. Vi tror Spania vil fortsette å være et viktig marked for innkommende turisme til Norge generelt. Denne ruten bekrefter dette, sier trafikkutvikler i Avinor, Ulv Elbirk. 

Ruten vil ta turister til Tromsø, og dermed bidra til turistnæringen nordpå. Den vil også gi mulighet for innbyggerne i Tromsø til å reise til Spania eller lenger ut i verden.

Slik blir rutetidene

Iberia har et stort rutenett, både innen Europa og til Sør-Amerika. Selskapet flyr fra før av mellom Oslo og Madrid flere ganger i uken, året rundt.

Flyvningene til Tromsø vil finne sted på torsdager og søndager. Det blir avgang fra Madrid kl. 13:00 og ankomst i Tromsø kl. 18:20.

Returflyvningene fra Tromsø vil ta av kl. 19:20 og lande i Madrid kl. 00:40.

Flytiden er estimert til 5 timer og 20 minutter.