Europas flyselskap satser enda lenger nord i Norge

Discover Airlines skal fly direkte mellom Frankfurt og Alta. Flyvningene skal skje med Airbus A320-fly. Foto: Discover Airlines

Flyselskaper i det sørlige Europa utvider stadig sin satsing nordover i Norge. Nå er det Lufthansa-gruppen som slår til med en ny direkterute fra Tyskland til Finnmark.

Det er snakk om en direkterute mellom Frankfurt og Alta, og som skal trekke tyskere nordover for å oppleve nordlyset og skikkelig norsk vintervær.

Alta betraktes som et av de stedene i Norge der forholdene for å kunne oppleve nordlys er aller best. Derfor har byen satset mye på denne turismen i mange år nå. Byen omtaler seg selv også som «nordlys-byen.»

Første til Finnmark

Fra før av har en rekke flyselskap satset på nye non stop ruter fra Sør-Europa til både Tromsø og Evenes, slik flysmart24 har skrevet tidligere.

Den nye ruten til Alta betyr ikke bare at denne satsingen utvides. Dette blir også den første ordinære og faste flyruten mellom Tyskland og Finnmark.

Det er Lufthansa-gruppens nylig omdøpte selskap for fritidsreisende, Discover Airlines, som skal gjøre disse flyvningene med avganger på torsdager og søndager gjennom hele sesongen.

Selskapet har allerede en sommerrute til Evenes i programmet. Nå kommer det mer.

«Solen står aldri opp»

Discover har lagt ut en egen presentasjon av sin nye Norge-satsing, og omtaler Alta som «et av de nordligste samfunnene i verden.»

– Fra slutten av november til midten av januar står solen aldri opp, noe som gjør Alta til et av de beste områdene for å observere nordlyset. Byen er også kjent som «Nordlysbyen». Alta er det ideelle utgangspunktet for arktiske opplevelser fra hundekjøring, nordlyssafari, skiekspedisjoner, overnattinger på iglohotell, hvalsafari eller isfiske, skriver selskapet i sin presentasjon.

Har samarbeidet

Avinor og Visit Alta har jobbet hånd i hånd for å starte opp denne ruten, og samarbeidet har vært avgjørende.

– Vi har en tydelig strategi om å samarbeide med destinasjonsselskapene for å kunne realisere nye flyruter, sier ruteutviklingssjef i Avinor Martin Langaas.

I turistnæringen i Alta jubles det over ruten, som vil gjøre det enklere for folk i det sørlige Europa å komme seg nordover.

– Opprettelse av direkteruten er en stor milepæl for reiselivsnæringen i Altaregionen, og for hele lokalsamfunnet. Tilgjengelighet har alltid vært en stor utfordring og et hinder for ytterligere utvikling i vår næring. Denne nye ruten er en “gamechanger”, sier reiselivssjef i Visit Alta Katja Pettersen.