Klar trend med nye direkte flyruter fra Sør-Europa

Air France med ny rute til Norge. Denne gangen er det til Harstad/Narvik lufthavn Evenes som får rute fra Pairs. Foto: Shutterstock

Det er en klar trend i flyindustrien at selskapene ser på rutemuligheter nordover. Dette har mange norske flyplasser dratt fordel av.

Spesielt har Tromsø fått mange nye direkteruter fra det sørlige Europa.

Disse er først og fremst myntet på turisme inn til Nord-Norge. Målgruppen er sør-europeere som vil nordover for å oppleve midnattssolen om sommeren og nordlyset og vinterværet ellers i året.

Det trekker nye ruter nærmest uavlatelig.

Direkte fra Paris

Men det er ikke bare Tromsø som får nye ruter.

En annen flyplass som nå dukker opp som reisemål for flere selskap er Harstad/Narvik Lufthavn. I dagligtale Evenes, som seiler opp som nummer 2 i Nord-Norge etter Tromsø på internasjonale ruter.

Nå kommer det rute til Evenes fra Paris.

Evenes trekker nye selskaper på grunn av flyplassens geografiske plassering som «portveien til Lofoten».

For kort tid siden kunne flysmart24 fortelle at det sveitsiske selskapet Edelweiss åpner rute til Evenes fra Zürich.

Nå er det franskmennenes nasjonale selskap og kommende deleier i SAS, Air France, som melder seg med ny rute fra Paris, forteller Avinor.

Trekkplaster

Den skal flys fra Charles de Gaulle-flyplassen, og en gang i uken fra 15. juni frem til 31. august. Det er Lofoten som er trekkplasteret for denne satsingen.

Etter det flysmart24 kan se, skal selskapet bruke en Airbus A319 på ruten. Flyet forlater Paris klokken 09.45, lander på Evenes klokken 13.25 og returnerer klokken 14.25.

I tillegg til denne nyheten, fortalte Air France samtidig at selskapet forlenger sin rute til Tromsø til en helårsrute. Dette er i dag en vinterrute, som økes til to ukentlige avganger i sommer.

Flere nye ruter

For Evenes er dette fjerde internasjonale rutenyhet på kort tid.

I tillegg til Edelweiss og Air France har det Lufthansa-eide selskapet Eurowings Discover lansert ny rute fra Frankfurt. Discover starter flyvningene 16. mai neste år.

Dessuten har Norwegian bestemt seg for å satse på Evens med ny direkterute til Mallorca.

Fra 7. mai 2024 har reisende fra Evenes tilbud om én ukentlig avgang til Palma, som er en av Middelhavets mest populære reisemål. Det blir en ukentlig avgang på tirsdager i perioden 7. mai til og med 8. oktober.

Ruten vil være Norwegians eneste direkte utenlandsrute som flys fra Evenes.