Vond lukt på hotellet – fikk hodepine og pustevansker

AluaSun Continental Park hotell på Mallorca er hos TUI utstyrt med 4 T'er. Det betyr at det er et hotell i øvre kvalitets-klasse. Foto: Hyatt Regency Hotels

Det ble noen feriedager plaget av vond lukt for reisefølget som hadde tatt inn på hotell på Mallorca for en to uker lang ferie. Derfor krevde de halve reisens pris tilbake av reiseselskapet.

Turen gikk til hotellet AluaSun Continental Park på nordsiden av Mallorca, en øy som stadig er blant de mest populære feriemålene for nordmenn i sommersesongen.

De flyttet inn på hotellet på forsommeren i fjor, men merket fort at hotellet ikke bød på det ferielivet de hadde forventet.

Lukten sivet opp

I kjelleren på hotellet lå det nemlig et bilverksted. Derfra sivet det petroleumslukt og gasser opp i nordmennenes leilighet. De ble kvalme, fikk hodepine og pustevansker, har de forklart.

Seks dager etter ankomst fikk de flytte til et annet rom, senere til en suite, etter klage til hotelldirektøren. De hevdet de fikk lite hjelp av folk fra reiseselskapet.

De mente imidlertid at mye av ferien hadde blitt ødelagt, og syntes derfor at de hadde krav på å få 15 000 kroner tilbake av en ferie som kostet 29 000 kroner.

Fikk flytte

Reisearrangøren, TUI, opplyser til nemnda at nordmennenes klage kom først tre dager etter ankomst, og at de tre dager etter det igjen fikk flytte inn i bedre rom hvor det ikke var luktplager.

Selskapet har imidlertid tilbudt de to et prisavslag på 4 500 kroner, og sier seg enig i at hjelpen fra guidene ikke var god nok.

Prisavslaget var også en kompensasjon for belastningen med å bytte rom flere ganger.

Jekket opp rabatten

Nordmennene ville ha mer penger, og forlangte altså nær halve prisen tilbake, da de klaget saken inn for pakkereisenemnda.

Det kravet om prisavslag får de ikke medhold i. Nemnda mener imidlertid at det tok for lang tid å få ryddet opp i saken da gjestene klaget over den vonde lukten.

Nemnda jekker derfor opp prisavslaget til 6 000 kroner.